Microsoft'tan Windows için CCleaner benzeri yeni PC Yöneticisi uygulaması: İndirin; deneyin!

Microsoft, Windows 10 ve 11 kullanan bilgisayarlar için yeni PC Yöneticisi uygulamasını indirmeye sundu. CCleaner'a çok benzeyen uygulamayı kurmak için yapmanız gerekenler haberimizde...

Microsoft'tan Windows için yeni PC Yöneticisi uygulaması

Microsoft, Windows 10 ve üzeri bilgisayarlar için yeni bir PC Yöneticisi uygulaması sunuyor. Bu uygulama, PC performansını artırmak ve sistemleri temizlemek açısından CCleaner'a çok benziyor.

Microsoft, bilgisayarınızın performansını artırmak için tasarlanmış bir PC Yöneticisi uygulaması üzerinde çalışıyor. Microsoft'un PC Yöneticisi'nin beta sürümü CCleaner'a çok benzer şekilde, depolama yönetimine ve görevleri hızlı bir şekilde sonlandırmaya ve Windows açılırken hangi uygulamaların yükleneceğini ayarlamaya imkân veriyor.

Bu işlevlerin çoğu Windows'ta zaten mevcut, ancak bu PC Yöneticisi uygulaması hepsini tek bir yerden yönetmenizi sağlıyor. Programın varsayılan tarayıcıları değiştirme bölümü bile bulunuyor.

Depolama yöneticisi özelliği, uygulamaları yönetme veya nadiren kullanılanları kaldırma özelliğini içeriyor ve ayrıca tam bir temizleme taraması veya sürücülerinizdeki büyük dosyaları bulmak için bir tarama da mevcut. İşlem yönetimi özelliği, Görev Yöneticisinin daha basitleştirilmiş bir sürümü ve böylece RAM'i tüketebilecek işlemleri hızla sonlandırmak mümkün oluyor.

Kullanıcılar “boost” düğmesine basarak geçici dosyaları silebiliyor ve depolama alanından tasarruf sağlayabiliyor.

Uygulamanın beta sürümü resmi Microsoft sitesinde bulunuyor ve Windows 10 ve yukarısını kullanan düşük özellikli PC ve dizüstü bilgisayarları hedefliyor. Uygulamayı buradan yükleyerek deneyebilirsiniz.