PC devine savaş açtılar...

PC devine şok suçlama ve büyük protesto: İşte yapılan suçlama ve suçlamayı yapanlar...

PC devine bombardıman!

Büyük teknoloji firmaları ardı ardına çevreyi korumaya yönelik adımlar atıyorlar. Aralarında Apple, HP ve Dell'in de bulunduğu firmalar, ürünlerinden Polivinil klorür yani kısa adıyla PVC ile Bromlu yanma geciktiriciler, kısa adıyla BFR kullanmaktan vazgeçeceklerini açıklamışlardı. Firmalar bu bileşenleri ürünlerinden çıkartmak için bir de takvim belirlemişti. Fakat Dell bu planları, daha önceden vaat ettiği tarihte gerçekleştirmeyip 2011'e erteleyince ilk tepkiyi gösteren Greenpeace oldu.

Greenpeace sözcüsü Iza Kruszewska; "Dell yeşil teknoloji konusunda öncü firma olmak için can atıyordu" dedi. Ürünlerinden zararlı kimyasal maddeleri çıkartmak konusunda ilk harekete geçen firmalardan biri olan Dell'in şimdiki durumunu eleştiren Kruszewska şunları söyledi: "Apple, HP ve hatta ucuz ürünlere sahip Acer bile Dell'i bu konuda geride bıraktılar".

Dell'in Hindistan ve Hollanda ofisleri önünde protesto gösterilerinde bulunan Greenpeace, Dell'in 2011 yılında bu atılımları yapacağı yönündeki açıklamasını da inandırıcı bulmadı. Greenpeace, bu açıklaması ardından Dell'i "Zalim bir pazarlama makinesi" olarak nitelendirdi.

Okuyucu Yorumları