PC devinden iki şok karar!

Günün bombası: Dünyanın en büyük PC üreticisi, açıkladığı 2 yeni karar ile tüm dünyayı şoka soktu!

PC devinden iki şok karar!

Dünyanın en büyük PC üreticilerinden HP'nin, bir yıldan biraz fazla bir süre önce akıllı cep telefonu devi Palm'ı satın alması, o zamanların bomba haberlerinden birisi olmuştu. Palm'ın son mobil işletim sistemi olan WebOS'u da bu sayede ele geçiren HP, WebOS tabanlı akıllı telefonlar ve TouchPad adını verdiği tablet bilgisayarı piyasayı sallamaya çalışsa da, büyük reklam bütçelerine rağmen başarılı olamadı. Başka bir deyişle, iOS ve Android egemenliğindeki telefon ve tablet pazarı, üçüncü bir savaşçıyı kabul etmedi.

HP, dün yaptığı sürpriz açıklamayla, işte bu savaşçıyı, yani WebOS'u tarihe gömdüğünü resmen duyurdu. PC devi, bundan böyle WebOS tabanlı cihazların üretimine devam etmeyecek. Her ne kadar açıklamada WebOS yazılımı için alternatif yollar olabileceği söylense de, bu yolların arasında HP markalı bir donanım yok. Belki HP, WebOS'u satmayı düşünebilir ama bu satıştan ne kadar gelir elde edebileceği konusunda hiç de iyimser şeyler düşünülmüyor.

Ve ikinci şok: HP, PC işinden çekiliyor mu?

Ve ikinci şok: HP, PC işinden çekiliyor mu?

HP'den gelen ikinci şok ise PC konusunda yaşandı. Henüz detayları belli olmasa da, dev şirketin kişisel bilgisayar bölümünü de bünyesinden ayırabileceği açıklaması oldu. Çok uzun zamandan beri PC satışlarında lider olan HP, açıklanan son rakamlara göre, en azından mobil PC alanında tahtını Apple'a kaptırmış durumda.

Konuşulanlara göre HP, bundan böyle asıl gücünü yazılıma harcayacak. İngiltere tabanlı yazılım şirketi Autonomy'yi satın almak için son viraja girdiği bilinen HP'yi, bakalım bundan sonra hangi kulvarlarda göreceğiz...

Okuyucu Yorumları