PC devinden bir garip laptop!

Bu laptop'un klavyesi hem var, hem de yok! Nasıl olur mu diyorsunuz? Cevabı haberimiz ve galerimizde

PC devinden bir garip laptop!

Acer, yeni tabletlerinden sonra şimdi de 14 inçlik sanal klavyeli laptop'unu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Iconia adındaki laptop, normalde klavyenin bulunduğu yerde ikinci bir ekrana daha sahip. Cihaz Nintendo DS ve Microsoft'un iki ekranlı Courier tabletini andırıyor.

Bilgisayarın teknik özellikleri ise göz kamaştırıyor: Core i5 CPU 480M, 560M ve 580M seçenekleri, 4GB'a kadar DDR3 bellek desteği, 320GB-750GB sabit disk, bir USB 3.0 portu ve iki USB 2.0 portu, HDMI çıkışı, 2.4GHz 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 3.0 ve HSDPA 3G bağlanabilirliği.

Pil ömrü içinse aynı şeyleri söylemek mümkün değil. 44Wh, 3000mAh'lik pilleri, yaklaşık 3 saat dayanıyor.

Diğer özellikler ve galeri bağlantısı

Diğer özellikler ve galeri bağlantısı
Acer 'Iconia bir konsept' dese de laptop'un özellikleri oldukça iyi

Alt tarafta bulunan ekran, on dokunuşu aynı anda algılayabiliyor. Ekranlar, yüksek parlaklığa sahip Gorilla Glass ile korunuyor. Klavyeyi kullanarak yazı yazmak ise oldukça rahat, klavye yeteri kadar büyük ve yanlış tuşlara basma olasılığınız az. Bu ekranda yazmaktan çok parlatmakla zaman geçireceğinizi söyleyebiliriz.

İki ekran arasında yaklaşık iki inçlik bir boşluk bulunuyor ve Windows masaüstü bu iki ekran üzerine genişletiliyor. Video seyrederken, kullanmadığınız ekranı kapatmanız veya parlaklığını azaltmanız mümkün.

Acer, Iconia'yı bir konsept olarak adlandırıyor, fakat teknik özelliklerinin bir prototipten beklenmeyecek kadar iyi olduğunu söylemek mümkün.

İlk olarak John Lewis ve Micra Anvika mağazalarında 15 Ocak'ta satışa çıkacak Icona'nın önümüzdeki sene Şubat ayından itibaren piyasaya sürüleceği ve yurtdışı fiyatının 1.499 sterlin civarında olacağı düşünülüyor.

Çift ekranlı laptop Iconia'yı galerimizde yakından inceleyin!

Okuyucu Yorumları