Paslanmaz çelikten yapılan bellek kartları geliyor

Dünyanın ilk paslanmaz çelik SD bellek kartı, sizi verilerinizi kaybetme kabusundan kurtarmak için geliyor.

Paslanmaz çelikten yapılan bellek kartları geliyor

SD bellek kartlarının artık 8 TB sınırını geçmesi bile, hala çoğunun dayanıksız plastikle kaplı olduğu gerçeğini değiştiremedi. Eğer daha önce bol miktarda değerli verinizi taşıyan böyle bir kartınız kırıldıysa ve bu durum kabusunuz olmaya başladıysa, artık çaresiz değilsiniz. Lexar'ın paslanmaz çelikten yapılmış ilk kartlar olduğunu söylediği yeni Armor SD kartları tanıtıldı.

Lexar Armor Gold SD UHS-II ve Silver Pro SD UHS-II kartları ilk olarak Las Vegas’taki NAB 2024 video ve eğlence fuarında gösterilmişti. Ve şimdi, Berlin’deki IFA 2024’te tam olarak tanıtıldı. Bahsi geçen kaplama, özellikle korozyona ve su hasarına dayanıklı bir alaşım olan “316 paslanmaz çelik”ten yapılmış.

SD kartlarında pek alışılmadık olsa da, bu alaşımın kullanılması küçük toz parçacıklarına ve suya batırılmaya karşı dayanıklılıklarını belirten bir IP68 derecesine sahip oldukları anlamına geliyor. Ayrıca bu paslanmaz çelik gövde, kartların bükülme direncine sahip olmasını da sağlıyor ve bu da çantada veya cepte kılıflarından ayrılırlarsa büyük bir sorun yaşamamalarına yardımcı oluyor.

IP68 derecesine sahip olan kartlardan biri olan Sony’nin SF-G Tough serisi kartları gibi, Armor Gold ve Armor Silver Pro da profesyonel fotoğraf çekimleri için oldukça üst düzey ürünler. Her iki ürün de UHS-II derecesine sahip oldukları için çok daha yüksek aktarım hızları sunabiliyor. Armor Gold, 280 MB/sn maksimum okuma hızı ve 210 MB/sn’lik en yüksek yazma hızıyla daha üst seviye bir seçenek sunarak 8K veya 4K video kaydı yapabiliyor. Silver Pro ise 280 MB/sn’lik okuma hızlarına sahip olsa da, 160 MB/sn’lik daha düşük bir yazma hızına sahip.

Armor SD kartların her ikisi de 128 GB, 256 GB, 512 GB veya 1 TB kapasite seçenekleriyle satışa sunuluyor. Henüz ürünlerin fiyatları açıklanmış değil.