Panasonic'ten zor günler için icat!

Panasonic insanların zor günlerinde de yanında. Zor durumdakiler için hayatı kolaylaştırıyor...

Panasonic'ten robot yatak!

Robot teknolojileri alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla dikkat çeken Panasonic, bakıma muhtaç yaşlı insanlar ve sağlık hizmeti veren kurumların kullanımına sunacağı robotik yatak ile günlük yaşamı daha da kolaylaştırıyor.

Kurucusu Konosuke Matsushita'nın "İş faaliyetlerimizde kendimizi topluma ve insanların refahına adayarak, dünyadaki yaşam kalitesini yükseltmeliyiz" ilkesine bağlılığını bugün de sürdüren Panasonic, ihtiyar veya çeşitli sebepler sonucu hareket kabiliyetini kısmen ya da tamamen kaybetmiş insanların daha rahat ve bağımsız bir günlük yaşama kavuşmaları için yepyeni bir ürün geliştirdiğini duyurdu. Elektrikli bir yatağı, tekerlekli sandalye ve saç yıkama robotu ile birlikte tek gövdede buluşturan yeni ürünün prototipleri 29 Eylül - 1 Ekim arasında Tokyo kentinde düzenlenecek "Uluslararası Evde Bakım ve Rehabilitasyon Fuarı"nda sergilenecek.

Neler yapıyor?

Neler yapıyor?

İnsan yaşamını kolaylaştıran robotlar yaratma sürecinde sergilediği teknik uzmanlıkla büyük takdir toplayan Panasonic, yeni robotik yatağı hareket kabiliyetinden kısmen ya da tamamen yoksun kalmış insanların ihtiyaçlarını titizlikle inceleyerek tasarladı. Motor ve diğer bileşenlerin son derece az yer tuttuğu basit bir yapıya sahip olan robotik yatak, kullanıcılarına benzersiz bir özgürlük ve kolaylık tanıdığı gibi, bakım çalışanlarının üzerindeki yükü de hafifletiyor.

Hastane ve rehabilitasyon merkezi çalışanlarının talepleri doğrultusunda geliştirilen saç yıkama robotu, Panasonic'in robot el teknolojisi ile yaratıldı. Bu teknolojiye göre, insan elinin sahip olduğu işlevlerden geri kalmayan tam 16 adet robotik parmak saçlar arasında şampuanı eşit olarak yayma ve hafif masaj gibi farklı görevleri yerine getirebiliyor. Ayrıca robotun iki kolu insan kafasını üç boyutlu olarak tarayıp algılayarak farklı kişiler için değişik basınçta masaj ve şampuanlama gerçekleştirilmesini sağlıyor. Böylece masajın türü kişilerin fiziksel özelliklerine uyarlanabiliyor.

Panasonic robot üretme çalışmalarındaki uzmanlığı ile hem bakım sektörü çalışanlarının hem de bakıma muhtaç insanların ihtiyaç ve taleplerini karşılamaya devam ediyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları