Oyuncular şişman ve yalnız değildir!

Oyuncuların şişman ve yanlız insanlar olduğu savını çürütmek için yapılan araştırmanın sonucu burada

Oyuncular şişman mı?

Video oyunları üzerine yapılan araştırmaların ardı arkası kesilmiyor. Oyunlara karşı olanların çokça dile getirdiği ve oyunların yararından çok zararının olduğunu savunanların savlarını çürütmek için gerçekleştirilen bu araştırmalar, oyunların sanıldığı gibi insan hayatını olumsuz etkilemediğini ve oyunlara karşı geliştirilen bu önyargıların son derece mesnetsiz olduğunu ortaya koyuyor.

Daha önce yayınladığımız haberimizde, bir araştırma şirketinin çoluk çocuk, genç yaşlı, erkek kadın demeden hemen herkesin video oyunlarını oynadığını ortaya çıkarmıştı. Şimdiki araştırma ise New Scientist'e ait ve söz konusu araştırma EverQuest 2 oyununu oynayan yaklaşık 7.000 kişi arasında yapıldı.

Yapılan bu araştırma, oyunların insanları şişmanlattığını ve yalnızlaştırdığını savunanların düşüncelerinin yanlış olduğunu göstermek için yapıldı. Buna göre, EverQuest 2 oynayan oyuncuların büyük bir kısmı, genel olarak bakıldığında fit bir vücuda sahip ve sıradan insanlara göre gün içinde daha fazla egzersiz yapıyorlar.

Ancak bu araştırmayı genellemenin doğru bir tutum olmadığını savunanlar da var. Onlara göre ekran başında geçirilen zaman kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve sadece birkaç noktayı baz alıp oyunların şu şu yönü vardır diye bir sonuca varmak doğru değil.

Okuyucu Yorumları