Oyun oynamayı değiştirecek 6 bomba!

Oyun oynamak hakkında bildiğiniz her şeyi unutun: Bu yeni teknolojiler her şeyi değiştirecek...

Oyun dünyası sarsılacak!

E3 yakında düzenlenecek ve kitlelerde heyecan ve beklenti uyandıran, bazıları için ise "Artık çıksın! Yeter!" denilen oyunlar, donanımlar ve teknolojilerden 6 tanesini siz de görün...

PSP 2

Sony'nin Playstation Portable Go ile istediği başarıyı yakalayamaması şirket için büyük bir hayal kırıklığı oldu.

El konsolları içerisinde önemli bir yer tutan ve başarı elde eden PSP'nin hayranları çok; ancak ilk başarıdan sonra grafiğin düşüşte olduğu da gerçek. Sony PS3'te geç toparlandı, PSP'de sonradan zora düştü.

Apple iPhone tarafından hezimete uğratılan yeni PSP'nin ardından bu sefer iPhone'a karşı hazırlanan Sony, PSP2 ile geliyor.

İşte beklenen bir başka konsol

İşte beklenen bir başka konsol
Nintendo DS2 ile çocuksu görünümünden uzaklaşıyor

Nintendo DS 2

Merakla beklenen bir diğer yeni el konsolu Nintendo DS2. Tıpkı PSP gibi akıllı cep telefonları karşısında zorluk çeken DS, değişerek hayatta kalmaya çalışıyor.

Yüksek çözünürlüklü bir ekran, dokunmatik bir ekran bu konsol görücüye çıkarsa mutlaka olması gereken özellikler arasında yer alıyor.

Ayrıca tasarım olarak olgunlaşması, çözünürlüğünün gelişmesi de gerekli çünkü eski DS oldukça kısıtlı. 3D oyun dünyasına uyum sağlayacak özellikleri olup olmayacağı da merak ediliyor.

2010'un en önemli trendlerinden biri...

2010'un en önemli trendlerinden biri...
Bu yıl 3D'nin en önemli yılı

3D Oyun devri

Sinema ile geniş kitleleri etkileyen yeni nesil 3D görüntüler, bu yılın en önemli trendlerinden birisi.

Sinemada kalmayıp özellikle oyun alanına sıçrayan 3D, bilgisayar oyunlarının doğal gelişiminin bi parçasını oluşturuyor.

PC'de pek çok oyuncuyu etkileyen, pek çok oyuncunun da şüpheyle yaklaştığı 3D oyunların anlamı değişmiş durumda. Eskiden 2D yerine 3D modellemelere 3D oyun deniyordu, şimdi ise oyunların algılanmasındaki değişikliği ifade ediyor.

Özellikle oyun konsollarının 3D oyuna açılan kapısı merakla gözleniyor.

Oyun dünyası kökten değişiyor!

Oyun dünyası kökten değişiyor!
Microsoft'tan Project Natal

Natal

Nintendo Wii kontrolörleri ya da benzerleri Natal yanında çok ama çok ilkel kalıyor.

Microsoft'un Xbox 360'a takılacak şekilde kullanıcılara sunacağı bu projede elde kontrol cihazı taşımak gerekmiyor.

Kameralarıyla benzeri görülmemiş detay ve hassasiyette oyuncu taranıyor, bütün hareketler, sesli komutlar oyuna yansılıyor. Natal devrimi ile birlikte oyunların şekli de tepeden tırnağa değişiyor.

Hep hayal edilen ama başarılamayan bu iş, nasıl çalıştığını gösteren demolara bakılırsa ilk kez bu kadar akıcı bir şekilde hayata geçmiş durumda.

Gerçekten başarılı olacak mı?

Gerçekten başarılı olacak mı?
Sony'den Wii-Mote benzeri kontrolör

Sony Move

Microsoft Project Natal'dan sonra tanıtıldığında, Sony mühendislerinin hevesleri kursaklarında kalmış görünüyordu. Geçen yılın E3'ünde bu bariz bir şekilde farkediliyordu.

Sony'nin Movekontrol sistemi elde tutulan, üzerinde parlak bir top olan kontrol cihazı. Hareketlerin derinliğini ve uzaklığını ışığın parlaklığından algılayan bu sistem Wii-Mote'un daha hassas bir versiyonu gibi işliyor.

Elde farklı silahları simüle edebiliyor, iki tanesi birden, yüksek hassasiyetle çok çeşitli işler için kullanılabiliyor.

Detaylı görselleri galerimizde...

Ve hala beklenen oyun...

Ve hala beklenen oyun...
Duke Nuke'm Forever

Duke Nuke'm Forever

Duke Nuke'm, oyun tarihince çok farklı bir yere sahip; gerçekten de özel bir oyun. Çünkü yıllardır ortada yok, iş şakaya dönüştü.

Bu oyun da bir gün çıkarsa oyuncular gerçekten çok şaşıracak. Ama tahminler, her yılın bu döneminde Duke Nuke'm Forever'ın "Bu oyun nerede kaldı? Çıktı mı, çıkacak mı?" şeklinde haberlere konu olmayı sürdüreceği yönünde.

Siz ne dersiniz? Bu yeni teknolojilerden en çok hangisini merakla bekliyorsunuz? Forumda bizimle paylaşın...

Okuyucu Yorumları