Oyun devinden "Bu Japonya bitmiş!" açıklaması

Büyük oyun devi, oyunların geleceğinden bahsederken bakın herkesi nasıl şaşırttı?

"Bu Japonya bitmiş!"

Geçtiğimiz haftanın en büyük olaylarından biri Tokyo'daki oyun fuarıydı. Fuardan memnun kalanlar kadar, beklediğini bulamayanların sayısı da hiç az değildi. Hayal kırıklığı yaşayanların başında ise ünlü oyun firması CapCom geliyor. Özellikle Japon oyun sektörünün aynası olarak nitelendirilen Tokyo'daki dev buluşmanın ardından CapCom'dan Keiji Inafune; "Fuara özellikle rakiplerin neler yaptıklarını görmek için büyük bir heyecanla gittim" diye sözlerine başladı.

Fakat beklediğini bulamayan Inafune sözlerini şöyle sürdürdü; "Kendi adıma fuardaki tüm oyunları tek tek inceledim. Ve en sonunda tek görebildiğim Japonya'nın bitmiş olduğu. Bu iş bitmiş. Oyun endüstrimiz bitmiş".

Uzun zamandır oyun sektörü için büyük önem taşıyan Japonya'dan gelen bu haber aslında sadece Japonya ile sınırlı değil. Inafune Japonya'dan başlayan bu kötü gidişatın tüm dünyaya hızla yayılacağını düşünüyor. Ama CapCom'un bir sonraki önemli oyunu olan Dead Rising 2'yi Kanada'da hazırlıyor olması en azından Kuzey Amerika'da bu işin hala daha iyi durumda olduğunun göstergesi.

Okuyucu Yorumları