Outlook'ta okundu işaretini istemiyorsanız

Outlook kullanıyorsanız ve tıkladığınız mesajların hemen "okundu" olarak işaretlenmesini istemiyorsanız; bunu yapmanız yeterli!

Okundu işaretini istemiyorsanız

Eğer e-postalarınızı aldığınız zaman göz atıyor ve daha sonra uygun olduğunuz bir zamanda okuyorsanız, bu sırada da e-postanızın Outlook üzerinde "okunmuş" olarak işaretlenmesini istemiyorsanız, işinizi kolaylaştırabilecek bazı seçenekler bulunmakta.

Her ne kadar Outlook otomatik işaretlemeyi iptal etmek için genel bir yöntem bulunmuyor. Ancak bazı ayarlar sayesinde, bir mesajın 'ne zaman' okunmuş olarak işaretleneceğini seçebiliyorsunuz. Okuma paneli ayarlarına ulaşmak için Dosya>Seçenekler>Gelişmiş yoluna giderek, Outlook panellerinden Okuma Panelini seçmeniz gerekiyor.

Burada karşınıza birkaç seçenek çıkmakta ve ayarlardan isteğinize en yakın olanı seçebilmektesiniz. Bu seçenekler:

  • Okuma Panelinde gözüktüğünde Okundu olarak işaretle: Mesaj, okuma panelinde açılır açılmaz okundu olarak işaretleniyor.
  • Postayı okuma panelinde (n) saniye boyunca durduktan sonra okundu olarak işaretler: Eğer gelen mesajları hızlı bir şekilde kontrol ediyorsanız, bu seçenek sizin için mükemmel olabilir.
  • Seçim değiştiği zaman okundu olarak işaretle: Varsayılan olarak işaretlenmiş olan bu seçenek, bir mesajdan diğerine geçiş yaptığınızda mesajları otomatik olarak okunmuş olarak işaretliyor. Bu işaret için mesajı okumuş olmanız veya açmış olmanız bile gerekmiyor.
  • Ayrı bir pencerede açıldığında okunmuş olarak işaretle: Sizin için en iyi seçenek bu olabilir.

Diğer bir seçenek ise, geriye giderek daha sonra okuyacağınız mesajları okunmadı olarak işaretlemek. Bunun için yapmanız gereken tek şey, bir mesaja sağ tıklayarak "Okundu olarak" veya "okunmadı olarak işaretle" seçeneğini seçmek...

Okuyucu Yorumları