Otomobil devi Renault, benzinli otomobil pazarının büyümeye devam edeceğini düşünüyor

Renault ve Çinli otomobil üreticisi Geely kendi markalarına ve diğer otomobil üreticilerine içten yanmalı motor ve hibrit teknolojisi sağlayacak ortaklık bir kurma konusunda anlaştı. Peki, bu anlaşma ne anlama geliyor?

Otomobil devi Renault, benzinli otomobil pazarının büyümeye devam edeceğini düşünüyor

Fransız otomotiv devi Renault'un bir üst düzey bir yöneticisine göre, içten yanmalı motor önümüzdeki yıllarda önemli bir rol oynamaya devam edecek.

Fransız araç üreticisi Renault ve Çin'li otomotiv şirketi Geely, içten yanmalı motor üretimi ve hibrit teknolojisi konusunda anlaştı.

Yapılan açıklamaya göre ortaklık bünyesinde 17 motor ve aktarma organı fabrikası ve 5 Ar-Ge merkezinde 19 bin kişi istihdam edilecek. Taraflar nihai anlaşmaya 2023 yılında varmayı beklediklerini söylüyor. Bu anlaşma uzun süredir benzinli otomobil işini ayrı bir şirket olarak yürütmek isteyen Renault için önemli bir adım...

NEDEN İÇTEN YANMALI MOTOR?

CNBC'de ise konuyla ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Haberde, "Renault’nun içten yanmalı motora odaklanması, bazı büyük ekonomilerin fosil yakıt kullanan araçlardan uzaklaşmaya çalıştığı bir zamanda geliyor. Bu tür hedefler, otomotiv endüstrisinde önemli bir konuşma konusu haline geldi.
CNBC’ye konuşan Renault CFO’su Thierry Pieton, firmanın Geely ile planladığı ortaklığın arkasındaki bazı nedenleri açıklıyor" denildi.

Fransız otomotiv devi üst düzey bir yöneticisine göre, içten yanmalı motor önümüzdeki yıllarda önemli bir rol oynamaya devam edecek.

Salı günü CNBC’den Charlotte Reed ile konuşan Renault Finans Direktörü Thierry Pieton, “Bizim görüşümüz ve elimizdeki tüm çalışmalara göre, ICE (İçten yanmalı motor) ve hibrit motorların 2040 ufku ile pazarın %40′ından daha azını temsil ettiği bir senaryo yok” dedi. “Yani aslında… büyümeye devam edecek bir pazar.”