"Ortada tır varsa, o Mac'tir"

Microsoft'un en tepesinden, PC'lere laf atan Steve Jobs'a komik; bir o kadar da sert yanıtlar...

"Ortada tır varsa, o Mac'tir"

D8 konferasında Steve Jobs'un direkt ve iğneleyici konuşmalarında bu haberimizde ve burada bahsetmiştik.

Bu kadar konuşmadan sonra ilgi odağı olan Steve Jobs, her zaman konferansların renkli siması olan Steve Ballmer'ı biraz kenara itti. Ancak Ballmer da geri durmadı ve Microsoft yazılım yapılandırma şefi Ray Ozzie ile yaptığı konuşmalarda birçok yeri topa tuttu.

Konuşmaya Çin'deki korsan yazılımlarla başlayan Ballmer, bu olayları ekonominin fakirliğine bağladı. Microsoft'un rakipleri hakkında soru sorulunca ise Ballmer şu şekilde yanıt verdi; "En başta olanlar Google, Apple, Oracle, VMware ve tabii ki Linux."

"Mac'ler tır gibi"

Ray genelde dinleyen taraf oldu...

Cloud hakkındaki geniş bir konuşmadan sonra konu Steve Jobs'ın "Tabletler normal araba, PC'ler ise daha çok tır gibiler" benzetmesine geldi. Ballmer bu konuda şunları söyledi; "iPad de bir PC. Onla ne yapıyorsunuz? e-postalarınıza bakıyorsunuz. Dün bir adam toplantıda onunla notlar almaya çalışıyordu, enteresandı." Ballmer ayrıca eğer tır olan bir şey varsa onlar PC'ler değil Mac'ler olduğunu da sözlerine ekledi.

Ballmer konu Windows Phone 7'ye gelince, bu proje için dönemeçli zorlu bir yol benzetmesi yaptı. Ayrıca Android'den çok etkilendiğini belirten Ballmer, Chrome OS'den ise aynı etkiyi alamadığını söyledi; "Telefonda Android çok büyük bir rakip. Daha büyük ekranlı ürünlerde ise kim bilir? Google'ın neden iki ayrı işletim sistemi yaptığını anlamıyorum. Chrome? Sanki iki işletim sistemi gibiler ama bir tanenin içinde değiller. Chrome hakkında bilgi almak istiyorsanız onlara sorun."

Okuyucu Yorumları