OPPO, 20. yılında, kültürel çeşitliliği korumak için Discovery Channel ile iş birliği yaptığını duyurdu

 OPPO, bu sene 20. yılına özel dünya çapında kültürel çeşitliliği kutlamayı, korumayı amaçlayan “Culture in a Shot” (Bir Çekimde Kültür) projesini başlatmak için Discovery Channel ile iş birliği yaptığını duyurdu.

OPPO, Discovery Channel ile iş birliği yaptığını duyurdu

OPPO, bu sene 20. yılını kutluyor. OPPO, bu kapsamda dünya çapında kültürel çeşitliliği kutlamayı, korumayı amaçlayan “Culture in a Shot” (Bir Çekimde Kültür) projesini başlatmak için Discovery Channel ile iş birliği yaptığını duyurdu. Kurulduğu yıldan bu yana kültürel çeşitliliği, kimlik değerleri arasında gördüğünü ifade eden OPPO; bu proje ile gelenekleri görmeyi, anlamayı, gelecek nesiller için de devamlılığını sağlamayı amaçladığını söylüyor. Ayrıca projenin, dünya çapındaki yerel kültürlerin zengin mirasını öne çıkarmayı ve korumayı da hedeflediğini de belirtiyor.

Bu yılın teması olarak seçilen “Portraits of Legacy” (Mirasın Portreleri), OPPO'nun görüntüleme teknolojisi aracılığıyla kaydedilen kültürel yolculuğu öne çıkarmayı amaçlarken, OPPO'nun söylemine göre yaşayan kültürleri, bu gelenekleri yaşatmaya yönelik kendini adamış insanları ve hikayelerini konu alıyor.

Bunun yanı sıra temmuz ayında duyurulan OPPO AI Studio ile yeni GenAI teknolojisi vasıtasıyla kullanıcıların bir flamenko dansçısı olarak kendilerinin stüdyo kalitesinde bir portresini oluşturmasına olanak tanıdığını söyleyen OPPO, “Culture in a Shot” projesinin, OPPO'nun kültürel koruma konusundaki kararlılığının yalnızca başlangıcı olduğunu ifade ediyor.

Önümüzdeki aylarda projenin, insanları; Hindistan, Meksika ve ötesinde sanal turlara çıkaracağını, belirten OPPO, gözden kaçan kültürleri öne çıkaracağını ve bu farklı geleneklerin daha derin anlaşılmasını, takdir edilmesini ve korunmasını teşvik edeceğini söylüyor.