Oppenheimer'ın torunu yeni filmdeki bu sahneye itiraz ediyor

J. Robert Oppenheimer'ın torunu Charles, Christopher Nolan'ın büyük ilgi çeken filmindeki bir sahnenin tam doğru olmayabileceğini iddia ediyor.

Oppenheimer'ın torunu yeni filmdeki bu sahneye itiraz ediyor

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer, biyografi kitabı 'American Prometheus'a dayanıyor ve ünlü fizikçinin Manhattan Projesi'ne liderlik etmesinden atom bombası yapımı ve sonrasına uzanan hayatını işliyor. İddiaya göre Cambridge Üniversitesi'ndeki ilk günlerinde Oppenheimer, profesörü Patrick Blackett'i potasyum siyanür enjekte edilmiş bir elma ile zehirlemeye çalışır...

Oppenheimer'ın torunu ise Time'a verdiği bir röportajda filmdeki zehirli elma sahnesinin tam doğru olmadığını savundu. Charles Oppenheimer, bunun Kai Bird ve Martin J. Sherwin tarafından yazılan Amerikalı Prometheus'ta da bir sorun olduğunu ve büyükbabasının "birini öldürmeye çalıştığına dair bir kayıt olmadığını" iddia ediyor.

Oppenheimer'ın torunu "Filme dair en az sevdiğim kısım Amerikalı Prometheus'ta da sorun olan zehirli elma göndermesi. American Prometheus'u yeterince dikkatli okursanız yazarların 'Bunun olup olmadığını gerçekten bilmiyoruz' dediğini görebilirsiniz. Bu gerçekten ciddi bir suçlama. Robert Oppenheimer'ın hayatı boyunca bunu duyup da doğru olduğunu düşünen tek bir düşmanı ya da dostu yoktur" diyor.

Screenrant'ın haberine göre büyükbabasının Cambridge profesörü Patrick Blackett'i öldürmeye çalıştığına dair güvenilir bir tarihi kayıt bulunmuyor. Ancak bununla birlikte, büyük ölçüde Oppenheimer'ın başkalarına anlatmasına dayanan bu hikayenin doğru olduğuna inanılıyor. Kitapta arkadaşı Jeffries Wyman, Oppenheimer'ın hikayeyi abartmış olabileceğini ve aslında Blackett'i hasta edecek kadar zehir kullanmış olabileceğini öne sürmüştü. İddiaya göre Cambridge yetkilileri olayı öğrendi ve Oppenheimer'ın ailesi, onun okuldan atılmasını önlemek için müdahale etmek zorunda kaldı.

Robert Oppenheimer'ın biyografisini kaleme alan yazar Ray Monk ise bu anekdotun Oppenheimer'ın yaşam öyküsünün efsaneleştirilmesinin bir sonucu olarak geliştiğine inanıyor.