OpenAI yönetimine Apple damgası: Artık o da yönetimde...

Apple'ın önemli bir yöneticisi, OpenAI'nin yönetim kuruluna katıldı. Ancak OpenAI'ye transfer olmadı, Apple'daki görevine devam ediyor. Peki bu ne anlama geliyor?

OpenAI yönetimine Apple damgası

OpenAI, her ne kadar bağımsız bir şirket olsa da devasa yatırım aldığı teknoloji şirketi Microsoft'un etkisinde olduğunun herkes farkında. Ancak şimdi bir Apple yöneticisinin yönetim kuruluna katılması dengeleri değiştirebilir.

App Store'un başkanı Phil Schiller'in OpenAI'nin kar amacı gütmeyen yönetim kurulunda oy hakkı olmayan bir koltuğa sahip olacağı haberi medyaya sızdı. Bu da Apple'ın, şimdilik, oy hakkı olmasa da kapıdan içeri girdiğinin bir göstergesi. Apple bu yılın sonlarına doğru ChatGPT'yi iOS ve macOS'a entegre etmeye çalışırken Schiller de Apple için OpenAI'nin iç işleyişi hakkında daha fazla bilgi edinecek ve bu entegrasyon sürecini organize edecek.

Entegrasyon, kullanıcıların izin vermesi halinde yapay zeka ile güçlendirilmiş Siri'nin ChatGPT'ye daha gelişmiş sorgular göndermesine olanak tanıyacak.

Şu anda bu ortaklığa para dahil değil, ancak Apple'ın ileride platformları aracılığıyla yapılan ChatGPT aboneliklerinden kendi komisyonunu alması bekleniyor.

Apple OpenAI'ye sızmayı başardı mı?

Bu arada, Apple yöneticilerinin ortak oldukları şirketlerde yönetim kurulu koltuğuna oturmaları oldukça nadir görülen bir durum. Bu da Apple'ın OpenAI'ye ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor. Yakında Microsoft'un da Apple'ın da OpenAI'yi tamamen satın almak için yüzlerce milyar dolarlık teklifler verdiğini ve dünya tarihinin en büyük satın almasını gerçekleştirdiklerini görürsek hiç şaşırmayalım.