OpenAI yönetim kuruluna dev bir isim daha katıldı

Geçtiğimiz haftalarda önemli isimlerini kaybeden OpenAI, bu kez yönetim kurulu için yaptığı dev transferle manşetlere taşındı.

OpenAI yönetimine dev transfer

OpenAI, birkaç gün önce yaptığı duyuruda, ABD Ordusundan emekli general ve ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) eski başkanı Paul M. Nakasone’yi yönetim kuruluna atadığını duyurdu.

Eski ABD başkanı Donald Trump tarafından NSA’ya liderlik etmek üzere aday gösterilen Nakasone, teşkilatı 2018’den bu yılın Şubat ayına kadar yönetti. Nakasone NSA’dan ayrılmadan önce, Nisan ayında Kongre tarafından yeniden yetkilendirilen gözetleme programı olan Yabancı İstihbarat Gözetleme Yasası’nın 702. Maddesinin yenilenmesini destekleyen bir yazı yazmıştı.

OpenAI, Nakasone’un Mayıs ayında açıklanan ve CEO Sam Altman tarafından yönetilen Emniyet ve Güvenlik Komitesine “birinci öncelik olarak” katılacağını söyledi. Nakasone, ayrıca OpenAI’nin siber güvenlik tehditlerini hızlı bir şekilde tespit edip yanıt vererek yapay zekanın siber güvenliği güçlendirmek için nasıl kullanılabileceğini daha iyi anlama çabalarına da katkıda bulunacak.

Son zamanlarda OpenAI, şirketin güvenlik tarafında pek çok önemli ismi kaybetti. Güvenlik ile ilgili endişeler sebebiyle son zamanlarda şirketten ayrılanlar arasında, Sam Altman’ın Kasım ayında işten çıkarılmasında ve daha sonra geri alınmasında önemli bir rol oynayan kurucu ortak ve baş bilim insanı Ilya Sutskever ve X’te şirketin “güvenlik kültürü ve süreçlerinin parlak ürünlerin gerisinde kaldığını” söyleyen Jan Leike bulunuyordu.

Yönetim kurulu başkanı Bret Taylor yaptığı açıklamada, “Yapay zeka, insanların hayatları üzerinde çok büyük olumlu etkiler yaratma potansiyeline sahip, ancak bu potansiyele sadece bu yeniliklerin güvenli bir şekilde inşa edilmesi ve uygulanması durumunda ulaşabilir” dedi ve devam etti: “General Nakasone’nin siber güvenlik gibi alanlardaki benzersiz deneyimi, OpenAI’nin yapay genel zekanın tüm insanlığa fayda sağlamasını sağlama misyonunu gerçekleştirmesine yardımcı olacaktır.

Artık OpenAI’nin yönetim kurulunda Nakasone, Altman, Adam D'Angelo, Larry Summers, Bret Taylor, Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman ve Fidji Simo yer alıyor. Microsoft’tan Dee Templeton da oy hakkı bulunmayan gözlemci koltuğunu dolduruyor.