OnlyFans'ın sahibi abonelikler arttıkça servetini katlıyor

BBC'nin haberine göre OnlyFans'ın Ukraynalı asıllı ABD'li sahibi Leonid Radvinsky, çevrimiçi platformdaki trafiğin artmaya devam etmesiyle yaklaşık iki yıllık bir süre zarfında 631 milyon dolar kazandı.

OnlyFans'ın sahibi abonelikler arttıkça servetini katlıyor

Sitenin sahibi olan Fenix ​​International, yakın zamanda açıklanan raporlara göre Kasım 2023'e kadar geçen sürede vergi öncesi kârının 658 milyon dolar olduğunu bildirdi. Şirket, yıl içerisinde platforma yaklaşık bir milyon yeni içerik üreticisinin ve 50 milyondan fazla yeni "hayranın" kaydolduğunu, bunun %29'luk bir artışa denk geldiğini belirtti.

Habere göre OnlyFans'ın Ukrayna asıllı Amerikalı sahibi 42 yaşındaki Leonid Radvinsky, 2018 yılında işletmeyi kurucuları Guy ve Tim Stokely'den satın aldı. Cinsel içerikleriyle bilinen sitede içerik oluşturucular fitness, müzik ve komedi gibi bir dizi konuya da odaklanıyor. Şirket, son raporlarda içerik üreticilerinin 2023 yılında 6,6 milyar dolar kazandığını, OnlyFans'ın ise her içerik üreticisinin kazancından %20 komisyon aldığını açıkladı.

Radvinsky'nin son üç yılda toplam geliri yaklaşık 1 milyar dolara ulaşıyor. Forbes Dergisi ise toplam servet değerinin 3 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Forbes'ta yer alan bilgilendirmede "Radvinsky, 2018 yılında OnlyFans'ın hissesini, 2016 yılında şirketi kuran İngiltere merkezli Stokely ailesinden satın aldı. Kullanıcıların platformda rekor seviyede 5,6 milyar dolar harcaması sonucunda 2022 ve 2023 yıllarında kendisine yaklaşık 500 milyon dolar temettü ödedi" ifadeleri yer alıyor.