Rus içerik geliştiricilerin tutunduğu son dalları da kırıldı: OnlyFans Rusya'da çalışmalarını durdurdu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Rus içerik geliştiricileri vurmaya devam ediyor. Geliştiricilerin tutunabildiği son dallardan biri olan OnlyFans da Rusya'da çalışmalarını durdurmak zorunda kaldığını açıkladı.

Rus içerik geliştiricilerin tutunduğu son dalları da kırıldı

Motherboard’un bildirdiğine göre OnlyFans, Rus içerik geliştiricileri için hesapları ve ödemeleri geçici olarak durdurdu. İngiltere merkezli OnlyFans, şu ana kadar platformunu Rus kullanıcılara açık tutan birkaç Batılı teknoloji şirketinden biriydi.

OnlyFans, Şubat ayında Rus içerik oluşturuculara erişimi geçici olarak engellemiş olsa da, kısa süre sonra hesapları geri yükledi ve onları destekleyecek ödeme yöntemleri olduğu sürece tüm işlevlerin kullanılabileceğini söylemişti. Ancak artık daha sıkı ödeme kısıtlamalarının getirilmesi ile beraber, Ruslar için OnlyFans'ın da vakti dolmuş gibi görünüyor.

OnlyFans tarafından Motherboard'a yapılan açıklamada “OnlyFans, geliştiricilere öncelik veren bir iştir. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Rusya/Ukrayna savaşından etkilenen içerik oluşturuculara hizmetlerimizi sunmaya devam etmek için çeşitli seçenekleri araştırdık. Ancak, Rusya'ya giden ve Rusya'dan gelen ödeme kısıtlamalarının daha da sıkılaştırılması nedeniyle, OnlyFans artık Rus içerik oluşturucu topluluğumuza gerektiği gibi hizmet edemiyor. Sonuç olarak, Rusya'da ödeme alınan hesapları geçici olarak duraklatmak için adımlar atıyoruz. Etkilenen içerik oluşturuculardan, hesaplarıyla ilgili herhangi bir soruyu ele almalarına yardımcı olabilecek [email protected] ile iletişime geçmelerini istedik” denildi.

Diğer ülkelerin yaptırımları artmaya devam ederken, Rusya'da para harcamak ve kazanmak son haftalarda daha da zorlaşıyor. Rus içerik oluşturucuların ve ticaretle uğraşan kişilerin Twitch, YouTube, Etsy, Fiverr ve Meta'ya ait Instagram ve Facebook dahil olmak üzere pek çok Batılı platformda para kazanmaları yasaklandı. Visa, Paypal, American Express ve Mastercard, ülkedeki operasyonları askıya alarak birçok Rus'un dış ödemeleri almasını veya göndermesini imkansız hale getirdi. Rusya'daki kısmi SWIFT yasağı ise, bazı büyük bankalarının dünyanın geri kalanıyla işlem yapamaması anlamına geliyor.