Online Kütüphanelere Bir Katkıda Princeton'dan

ABD'nin tanınan üniversitelerinden Princeton Üniversitesi, kütüphanesinin kaynakları Google'da.

Kütüphane Genişliyor

Çok yakın zamanda yaklaşık 1 milyon adet kaynağın internetten aranabilir olacağı Princeton Üniversitesi Kütüphanesi & Google ortaklığı ile aileye katılan 12. üniversite olan Princeton Üniversitesi'nin Kütüphane sorumlusu Karin Trainer, binlerce konuda ve onlarca dilde yazılmış eserlerin toplandığı ve devasa boyutlarda arşivi olan bu hizmeti daha geniş kitlelere ulaştırmaktan mutlu olduğundan bahsederken sözlerine şunları ekledi : "Princeton Üniversitesi'nin resmi olmayan bir sloganı var. 'Princeton in the nation's service and in the service of all nations (Princeton ulusal hizmette ve tüm ulusların hizmetinde) İşte bu sloganı perçinleyecek bir ortaklıkla hem öğrencilerimiz daha kolay araştırma yapacaklar, hem de dünyanın her yerinden araştırmacılar kaynaklarımıza çok daha kolay bir şekilde ulaşabilecekler."

Bu ortaklığa giren 12. üniversite olan Princeton Üniversitesi dışında şu üniversitelerin de kütüphaneleri aranabilir durumda.

Harvard, Oxford, Stanford, California Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Texas-Austin Üniversitesi, Virginia Üniversitesi, Wisconsin-Madison Üniversitesi, New York Halk Kütüphanesi, the University Complutense of Madrid ve Catalonia Ulusal Halk Kütüphanesi.

Okuyucu Yorumları