Online film kuşağı başlıyor!

Alien ve Gladyatör'ün yönetmeni Ridley Scott'ın ismi bu sefer online projede, işte o tarih!

Online film kuşağı başlıyor!

Alien ve Gladyatör gibi gişe rekorları kıran ünlü filmlerin yönetmeni Sir Ridley Scott tarafından kurulan Ridley Scott Associates'in (RSA) beş yönetmeninin Philips için çektiği 'Paralel Lines' filmleri 8 Nisan 2010'da çevrimiçi olarak www.philips.com/cinema adresinde yayınlanacak

Philips, sinematik izleme deneyimini evde yaşatma konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak yepyeni bir projeye daha imza atıyor. Philips Cinema 21:9 TV'nin tanıtımı için çekilmiş olan ve dünya çapında beğeni toplayan Carousel adlı kısa filmin devamı niteliğindeki bu yenilikçi projede ünlü Yönetmen Sir Ridley Scott tarafından kurulan Ridley Scott Associates'in (RSA) beş yönetmeninin çektiği filmler yer alıyor. Philips üç yıldır çığır açan benzeri film projelerini destekliyor. Adam Berg'in yönettiği dikkat çekici derecede gerçek üstü ve teknik açıdan mükemmel kısa film, Carousel, 2009'da Cannes-Lions Film GRAND PRIX ile ödüllendirilmişti. Nisan ayında yayınlanacak olan beş film ile birlikte sınırları daha da zorlamak hedefleniyor.

Philips, 21:9 TV'nin sinematik özelliklerini anlatacak tema üzerine kendi tarzlarında yenilikçi bir kısa film yapmaları için 45'i aşkın RSA yönetmeniyle görüşerek, drama, aksiyon, animasyon, bilim kurgu ve gerilim türlerinde beş filmi seçti. 'Parallel Lines' olarak adlandırılan bu filmlerin yönetmenleri ise Greg Fay, Johnny Hardstaff, Carl Erik Rinsch, Jake Scott ve Hi-Sim.

Özel gösterime davetlisiniz

Özel gösterime davetlisiniz

Bu beş filmin global ön gösterimi 8 Nisan 2010'da çevrimiçi olarak sadece www.philips.com/cinema adresinde yayınlanacak. Filmler Philips'in özel çevrimiçi medya oynatma teknolojisi 'Ambiplayer' kullanılarak gösterilecek. Ambiplayer, Philips'in benzersiz Ambilight teknolojisinin etkisini ve Philips TV'lerin resim ve ses kalitesini yeniden canlandırıyor.

Philips Consumer Lifestyle Genel Müdür Yardımcısı ve Pazarlama İletişimi Başkanı Gary Raucher, projeyle ilgili olarak "Philips'de inanmak için görmek gerektiğine inanırız. Bu yüzden insanlara Philips TV'lerin sinema deneyimini nasıl eve getirdiğini görme fırsatını vermek ve farklı sinema türlerinde birbirini takip eden çarpıcı kısa filmler serisi yapmak istedik. Bu projede yetenekli RSA yönetmenleriyle çalışmaktan mutluyuz ve izleyenlerin filmlerle ilgili görüşlerini heyecanla bekliyoruz" dedi.

'Parallel Lines' filmlerinin global ön gösterimi yapılmadan önce, filmseverler www.facebook.com/philipscinema Facebook sayfasından kampanya ile ilgili daha fazla bilgi edinebilecek ve yönetmenlerle röportajlar, fotoğraflar, kamera arkası görüntüleri gibi özel içeriğe ulaşabilecek. Filmler ayrıca www.facebook.com/philipscinema adresinden 26 Şubat tarihinde izlenebilecek.

8 Nisan'da yapılacak ön gösterimi kutlamak için de, YouTube ilk olarak geniş ekran, sinematik 21:9 format medya oynatıcıda 'Parallel Lines' tanıtım filmlerinden sahneler gösterecek. Bu, tanıtım filmlerinin benzersiz 'Ambiplayer' ile de izlenebileceği özel Philips Cinema YouTube kanalına uzanacak. YouTube tarihinde ilk kez bir marka etkinliği için 16:9 medya oynatıcı standardını yeniden düzenledi.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları