Online Alışverişte Kredi Dönemi Başlıyor

"hepsiburada.com", Garanti Bankası işbirliğiyle geliştirdiği hizmetle kredi kullanma imkanı sunuyor.

Kredili Alışveriş

Türkiye'nin en büyük online alışveriş mağazası "hepsiburada.com", Garanti Bankası işbirliğiyle geliştirdiği hizmetle internet üzerinden yapılacak alışverişlerde tüketici kredisi kullanma imkanı sunuyor.

Online alışveriş sektörünün lider şirketi hepsiburada.com, sektöründe bir ilk daha gerçekleştirerek; kredi kartı olmayan ya da yüksek tutarlı sipariş vermek isteyen müşterilerin tüketici kredisi kullanarak ihtiyaçlarını taksitle karşılayabilmelerini sağlayacak.

Hepsiburada.com Genel Müdürü Kaan Dönmez, Garanti Bankası ile yaptıkları 2 aylık çalışma sonucunda Garanti Teknoloji tarafından özel bir yazılım geliştirildiğini belirterek, "Bu yazılım sayesinde sistemlerimiz tamamen entegre çalışıyor. Birkaç bilginizi sitemize girerek 1500 YTL ile 15 bin YTL arasında bireysel ihtiyaç kredisine başvuruda bulunulabilirsiniz. 5 dakika içinde SMS ile yanıtını alacağınız kredi başvurunuzu, kefile bile gerek olmadan 36 aya kadar taksitlendirebilirsiniz. Bundan sonra tek yapmanız gereken, banka şubesine giderek gerekli evrakları imzalamak"dedi.

Kaan Dönmez, 1 milyon 200 bin üyeye yaklaşan Hepsiburada.com'da yapılan alışverişlerin yüzde 90'ının kredi kartıyla yapıldığını, 1.5 milyon adedin üzerinde ürün teslimatı yapılan 2006 yılında 69 milyon dolar gelir elde ettiklerini söyledi. Dönmez, 2007 ciro hedeflerinin yüzde 85'lik büyümeyle 130 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil ise, "5 dakikada kredi" uygulamamızın hepsiburada.com'da devreye alınmasıyla, online mecralarda tüketici finansmanında yeni bir dönem başlattık. "5 dakikada kredi"nin, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için hepsiburada.com'la işbirliği yaparak gücünü önemli oranda arttıracağına inanıyoruz." dedi. Erbil, "Kredi ürünümüz çıktığından bu yana, kullandırılan bireysel kredilerin %35'i "5 dakikada kredi" ile gelen başvurular arasından sunuldu. Son 1 yıl içinde bu ürün aracılığıyla aldığımız başvuru sayısı ise 1,5 milyonu geçti." dedi.

Okuyucu Yorumları