Tarihçiler ve bilim adamları insanoğlunun ve dinozorların beraber yaşayıp yaşamadığını sürekli tartışıyorlardı. Ancak yeni bir bulgu, bu konu üzerindeki tartışmanın yönünü değiştirecek cinsten.
Utah'ta Kachina Köprüsü'nün altındaki 60 metre uzunluğundaki dev kayada tarih öncesi kültürlerin oluşturduğu petroglif adı verilen duvar resimleri bulunuyor. İnsanların ve de dinozorların beraber yaşadığının en büyük kanıtı olarak kabul edilen bu petrogliflerde yeni nesil bilim adamları yeni teknolojiler kullanarak, insanoğlu ve dinozorların aynı anda yaşamadığını kanıtlamaya çalıştı.
Yukarıda da görebildiğiniz üzere birlikte yaşamı savunan bilim adamlarının en büyük delillerinden biri olan bir duvar resmi bulunuyor. Fayetteville State Üniversitesi'nden paleontolojist Phil Senter, aslında bu dinozor resminin boynunun ve yüzünün tamamen farklı resimler olduğunu ortaya çıkarttı. Bacaklar gibi görülen yerlerin sadece çamur kalıntıları olduğunu yeni teknolojilerle ortaya çıkartan Senter, diğer resimlerin ilk başta nasıl dinozorlara benzetildiğine bile şaşırdığını belirtiyor.
Kısacası bu tartışmada öne geçen taraf, şimdilik "bir arada yaşamadık" cephesi. Ancak tartışmanın kesin olarak sonuçlandığını söylemek pek kolay değil...