Onlar aslında astronot ama...

Bu robotların mesleği astronotluk. Ama paraları yetmiyor olacak ki, boş zamanlarda ek iş yapıyorlar.

Onlar aslında astronot ama...

Teknoloji gelişiyor ve geliştikçe insanların işlerini kolaylaştıracak daha etkili robotların üretilmesini sağlıyor. NASA ve General Motors'un iş birliği ile üretilen yeni nesil robotlar eskilere göre çok daha gelişmiş durumdalar. Robonaut 2 olarak adlandırılan bu yeni nesil robotların en büyük özellikleri ellerini çok daha büyük bir ustalıkla kullanabilmeleri. R2'nin üretilmesinin başlıca sebebi uzay çalışmalarında insanlarla yan yana görev alabilecek robotlara duyulan ihtiyacın artması.

Gelişen uzay teknolojileri de artık uzayda geçirilen zamanın artmasını ve eskiye oranla daha kompleks işlemlerin gerçekleştirmesini gerektirir hale geldi. Fakat bu işlemler çoğu zaman insanlar için çok büyük riskler içeriyor. Bu nedenle R2'nun kapasitesine sahip robotların kullanılması hem görevlerin gerçekleştirilmesini sağlıyor, hem de insan hayatı riske atılmamış oluyor.

İlk Robonaut bundan 10 yıl önce üretilmişti ve bugüne kadar görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi. Ama Robonaut 2'nin el becerisine sahip olmasının yanı sıra, tek kolu ile 10 kg ağırlığındaki maddeleri de kaldırabilmesi bu robotların, NASA'daki görevlerinin yanı sıra GM'ta araba üretimine de katılabilmelerini sağlıyor.

Okuyucu Yorumları