OnePlus Nord 4 ve OnePlus Pad 2 resmi olarak tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatları

OnePlus, AI özelliklerine sahip yeni telefonu OnePlus Nord 4'ü ve yeni tableti OnePlus Pad 2'yi resmi olarak tanıttı. Her iki cihazın özellikleri ve fiyatları içeride...

OnePlus Nord 4 ve OnePlus Pad 2 resmi olarak tanıtıldı

OnePlus, Milano’da dün düzenlediği Yaz Lansman Etkinliği'nde (Summer Launch Event) OnePlus Nord 4 telefonunu ve OnePlus Pad 2 tabletini tanıttı. Şirket gelecek ürünleriyle ilgili tanıtım yapmayı sevdiğinden dolayı, bu cihazlar hakkındaki çoğu bilgi zaten piyasaya sürülmelerinden önce biliniyordu, geriye kalanlar da şimdi ortaya çıktı.

OnePlus Nord 4 özellikleri

OnePlus Nord 4, 6,74 inç 1,5K AMOLED ekrana, orta sınıf Snapdragon 7 Plus Gen 3 çip setine, 16 GB’a kadar RAM’e, 512 GB’a kadar depolama alanına, 50 MP ana kameraya, 8 MP ultra geniş kameraya, 16 MP selfie kamerasına ve yalnızca 28 dakikada tam şarj sağlayabilen 100W şarjlı 5.500mAh büyük bir pile sahip. Nord 4, diğer çoğu telefonun cam arka kısmından farklı bir şekilde yekpare alüminyum gövdesi ve 7,99mm kalınlığıyla diğerlerinden daha ince yapısıyla dikkat çekiyor.

Ayrıca OnePlus Nord 4, ekranı ıslakken bile kullanabilmenizi sağlayan AquaTouch teknolojisinin yanı sıra, kayıtları otomatik olarak yazıya dökme ve özetleme, makaleleri özetleme, fotoğrafları düzenleme ve herhangi bir zamanda ne kadar güce ihtiyaç duyulduğuna göre telefonun performansına ince ayar yapma yeteneği gibi çeşitli özelliklere sahip bir AI ile donatılmış olarak sunuluyor. Benzer bir şekilde şarj işlemini optimize etmek için de yapay zekayı kullanabilmesi sayesinde telefonun pil ömrü çok hızlı bir şekilde tükenmiyor. OnePlus, şirketin şu ana kadar sunduğu en uzun destek süresiyle Nord 4’e dört yıllık Android güncellemesi ve altı yıllık güvenlik desteği sunacağı için bu ek pil ömrünün oldukça faydalı olacağı kesin.

OnePlus Pad 2 özellikleri

Tablet tarafında yer alan OnePlus Pad 2’nin en dikkat çeken özelliğinin üst düzey Snapdragon 8 Gen 3 çip seti olduğu rahatlıkla söylenebilir. Samsung Galaxy S24 Ultra gibi en iyi Android telefonların çoğunda bulabileceğiniz bu çip seti gücünü zaten kanıtlamış durumda.

Ayrıca OnePlus Pad 2, 144Hz yenileme hızına sahip 12,1 inç 2120 x 3000 ekrana, 12 GB RAM'e, 256 GB depolama alanına, 13 MP arka kameraya, 8 MP ön kameraya ve 67 W şarjlı 9.510 mAh pile sahip.

OnePlus Nord 4'te olduğu gibi burada da AI destekli görüntü düzenleme için AI Eraser 2.0 gibi AI özellikleri sunuluyor.

Birleşik Krallık'taki müşteriler için OnePlus Nord 4 şu anda Obsidian Midnight (siyah), Oasis Green (yeşil) ve Mercurial Silver (gümüş) renklerinde ön siparişe sunuluyor. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip model için 429 £ veya 16GB / 512GB için 529 £ fiyat belirlenmiş. Birleşik Krallık’ta açık satışlar 8 Ağustos'ta başlayacak, ancak Nord 4’ün ABD ve Avustralya da dahil olmak üzere çoğu ülkeye sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

OnePlus Pad 2 de şu anda 549,99 dolar / 499 £ fiyatıyla ön siparişe açıldı ve 1 Ağustos’ta İngiltere ve ABD’de satışa sunulacak.