One UI 7 kilit ekranı, Samsung telefonunuzda böyle görünecek

One UI 7 Açık Beta programı ertelenirken, yeni arayüzde kilit ekranının nasıl görüneceği de internete sızdırıldı.

One UI 7 kilit ekranı, Samsung telefonunuzda böyle görünecek

Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesi yaklaşırken, çok sayıda sızıntı ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi de güvenilir bir kaynağa göre, One UI 7 Açık Beta programı ertelendi.

Sızıntı kaynağı IceUniverse’in bildirdiğine göre, One UI 7 Beta programının ertelenmesinin sebebi açıklanmadı ve ne zaman başlayacağına dair belirli bir program da bulunmuyor. Ancak One UI 7 Beta programının 2023 ve 2022 programlarıyla eşleşecek şekilde Ağustos ayına ertelendiği düşünülüyor.

Ayrıca Google, 13 Ağustos’ta Pixel 9 serisini, Pixel Watch 3’ü ve Pixel Buds Pro 2’yi sunacağı Made By Google etkinliğini düzenleyecek. One UI 7 Açık Beta programının Google'ın etkinliğinden sonra başlaması beklenebilir.

Sızıntı kaynağı chuvn8888 tarafından sunulan başka bir One UI 7 sızıntısı da, One UI 7’nin kilit ekranını gösteriyor. Bu sızıntı kaynağı, daha önce de One UI 7 Galeri simgesi, widget simgesi ve tarzı, kamera simgesi ve kullanıcı arayüzü, Hızlı Ayarlar paneli ve diğer One UI 7 özelliklerine ilişkin ayrıntıları sızdırmıştı.

One UI 7 kilit ekranı ekran görüntülerinde en dikkat değişikliklerden biri, yeni açılır pil şarjı penceresi olabilir. Mevcut One UI sürümünde şarj durumu basit metinle gösteriliyor. Ancak bu sızıntıya göre One UI 7, hap şeklindeki bir widget’ın içinde büyük bir ilerleme çubuğu bulunan özel bir pil şarj widget’ına sahip olacak. Ayrıca şarj çubuğu da değiştirilmiş gibi gözüküyor. Görünene göre, artık şarj çubuğu kilit ekranında yeniden tasarlanan telefon ve kamera simgelerinin arasında yer alıyor.

One UI 7 kilit ekranının sol ve sağ alt köşelerinde yer alan telefon ve kamera simgeleri de artık daha dairesel bir şekle sahip. Durum çubuğundaki pil simgesi de yeniden tasarlanarak hap şekline kavuştu ve ekranın sağ üst köşesine yerleştirildi.