One UI 7 güncellemesi, Samsung Galaxy telefonları baştan aşağıya değiştirebilir

Samsung, One UI 7 güncellemesiyle beraber büyük bir tasarım değişikliği yapacak gibi görünüyor. Bu da OneUI 7'nin Samsung Galaxy cihazlar için bir kilometre taşı olabileceği anlamına geliyor.

One UI 7 güncellemesi, Samsung Galaxy telefonları baştan aşağıya değiştirebilir

Samsung Geliştirici Konferansı 2024’ün (SDC 2024) 3 Ekim 2024’te düzenlenmesi bekleniyor. Geçtiğimiz ay ortaya çıkan bir sızıntıya göre Samsung’un, bu etkinlikte Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesini tanıtması bekleniyor.

One UI 7’nin lansmanı bir önceki yıla uyumlu bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz yıl One UI 6 güncellemesi, 5 Ekim’de gerçekleşen SDC 2023’ün bir ay sonrasında yayınlanmıştı. Samsung bu yıl da aynı programı izleyebilir.

X üzerindeki sızıntı kaynağı IceUniverse sayesinde artık yeni bir sızıntı daha ortaya çıktı. IceUniverse’in bildirdiğine göre, yaklaşan One UI 7 güncellemesi büyük bir tasarım yenilemesi getirebilir ve hatta One UI tarihindeki en çok değişiklik getiren sürüm olabilir. Sızıntı kaynağı, One UI 7’nin simgeleri yeniden çizerek büyük değişiklikler getirmesinin beklendiğini söylüyor.

Sızıntı kaynağının bu “yeniden çizilen simgeler” iddiası, Samsung’un One UI 7’yle beraber tamamen yeni bir simge tasarımı benimseyebileceğini öne sürüyor. Ayrıca Samsung’un yerel uygulama simgesi özelleştirme seçenekleri de sunabileceği tahmin ediliyor.