Harvard Üniversitesi'nden araştırmacılar farelerde yaşlandırmanın etkisini tersine çevirmeyi başardılar. Yaşlandırmanın etkilerini yalnızca durdurmayıp tersine çeviren ve fareleri gençleştiren araştırmacılar, farelerdeki kısırlık ve beyin hastalıkları gibi rahatsızlıkları da ortadan kaldırdı.
Kromozonların uçlarında, onları koruyan ve kalkan görevi gören telomerler bulunuyor. Bu telomerler yaş ilerledikçe aşınıyor ve yaşlanmanın izleri de bu şekilde meydana geliyor. Araştırma ekibi enzim ve telomerlerden yoksun olan bir fare türü yetiştirdi. Bu fareler yaşlanmanın belirtilerini hemen göstermeye başladılar. Daha sonra bu özel farelere bir ay boyunca telomer aşılayan araştırmacılar, yaşlanmanın belirtilerinin silindiğini ve farelerin gençleştiğini gördü.
Ancak insanlar için bu araştırmanın devam etmesi oldukça zor, fareler tüm hayatları boyunca telomer oluşturabilirken, insanlarda telomer oluşumu ergenlikten sonra bitiyor. Telomerler, hücre sayısını arttırdığı için orada olan bir kanseri de ateşleyebiliyor.