Ölüm bile onu durduramıyor!

Steve Jobs öldü ama ardı ardına ödüller almaya devam ediyor. İşte Jobs'a layık görülen son ödül!

Ölüm bile onu durduramıyor!

Hüseyin Cem Köylü

Aramızdan ayrılalı 2 ayı aşkın süre geçti fakat Steve Jobs her gün farklı haberlerle tekrar konuğumuz oluyor. Şimdi de, müzik endüstrisini en çok etkileyen 2 icadı, iPod ve iTunes sayesinde "Müziğe katkı Grammy'si"nin sahibi oldu Jobs.

Recording Academy' nin CEO'su Neil Portnow, Jobs'un ödülü kazanmasıyla ilgili "Bu kültüre yapmış olduğu katkı ve bırakmış olduğu izlerle, bu sene bu ödülü Steve Jobs hak ederek kazanmıştır. Endüstriye bu denli önemli etkiler yapmış olan yetenekleri ödüllendirmek, bizim için büyük bir onur" açıklamasında bulundu.

iPod, insanların müzik dinleme alışkanlığını tamamen değiştirdi ve o kadar başarılı oldu ki, karşısında binlerce rakip gelmesine rağmen hep en iyi olmayı başardı. iTunes ise "dijital ortamda müzik satın alma" konseptini getirdi fakat bunun yanında o kadar başarılı bir müzik programı oldu ki, pek çok müzisyen şarkılarını iTunes üzerinde ortaya çıkartıp kaydetmeye başladı.

Resmi basın açıklaması ise şöyle oldu: "Jobs'un yenilikleri olan iPod ve iTunes mağazası, endüstride bir devrim yarattı ve müziğin nasıl dağıtılacağını ve satın alınacağını belirledi."

Okuyucu Yorumları