Olimpiyatları uzaydan takip etmek ister misiniz?

Avrupa Uzay Ajansı, Olimpiyat Oyunlarının uydulardan çekilmiş görüntülerini içeren bir harita yayınladı. Olimpiyatların Fransa'daki yayılımını kuş bakışı olarak görmek isteyenler için ilginç bir deneyim olabilir.

Olimpiyatları uzaydan takip etmek ister misiniz?

Olimpiyat oyunları süresince, 15,3 milyon ziyaretçinin Paris'i ziyaret etmesi bekleniyor. Ancak bu sayıdan çok daha fazlası da Paris'i sanal olarak ziyaret edebilir.

Dünya çapında televizyon ve internet üzerinden milyarlarca insan Olimpiyat oyunlarını izliyor ancak Paris'te Olimpiyat merkezlerini ziyaret etmek isteyenler için şimdi dijital bir seçenek de var.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Paris'i yukarıdan gösteren inanılmaz bir interaktif harita yayınladı.

ESA, "Bu çarpıcı yüksek çözünürlüklü görüntü, Paris'in merkezinin derinlemesine bir görünümünü sunuyor ve şehrin en büyüleyici bölgelerini olağanüstü ayrıntılarla keşfetmenize ve yakınlaştırmanıza olanak tanıyor" dedi.

Harita Paris'i yukarıdan gösteriyor ve Seine Nehri görüntünün içinden geçerken açıkça görülebiliyor.

30 cm çözünürlükle, şehrin dünyaca ünlü simge yapılarından bazılarının yanı sıra birkaç Olimpiyat mekanı da ayrıntılarıyla incelenebiliyor. Mekanları ve simge yapıları keşfetmek içinse küçük, beyaz dairelere tıklamanız yeterli.

Paris'i harita üzerinden gezmek

Haritanın üst kısmında Olimpiyat Oyunları için inşa edilen iki kalıcı mekan görülebilir: Stade de France ve onun solundaki Su Sporları Merkezi...

Haritanın sol ortasına doğru, Place Charles de Gaulle'ün merkezinde duran Arc de Triomphe kolayca görülebiliyor.

Buradan güneye doğru ilerlendiğindeyse nehrin hemen karşısında, iki geçici arenanın inşa edildiği dikdörtgen Champ de Mars dikkat çekiyor.