Olan Steve Ballmer'ın kesesine oldu!

Windows 7'nin büyük başarısı bile Ballmer'ı kurtaramadı: İşte MS patronunun yüzünü asan olay...

Windows 7 bile kurtaramadı!

Microsoft'un eğlenceli patronu Steve Ballmer'ın yüzü bu defa hiç gülmedi.

Şirketin mali yılının sonunda büyük bir ikramiyeyi kaçıran Steve Ballmer'ın yüzü asıldı. Hem kendi kesesine girmeyen ikramiye, hem de rakiplerin eline geçen avantaj pek hoşuna gitmedi. Başarısızlığın sebebi ise Microsoft'un ezeli düşmanı Apple oldu. Steve Ballmer, iPad tehlikesine karşı yeterince hızlı davranamamıştı. Ayrıca Microsoft KIN başarısız olmuş, Microsoft cep telefonu pazarında da pay kaybetmişti.

Aslında Ballmer, HP ile ortak hazırladıkları Windows 7 kullanan tablet bilgisayarı Apple'dan önce tanıtmıştı. Ancak bu ürün vaktinde piyasaya sürülemedi ve ertelendi. KIN ise Microsoft için tam bir facia oldu.

Bütün bunlara karşılık Microsoft'un diğer iş alanları gelişti, güçlendi ve şirkete iyi para kazandırdı. Sonuçta maksimum ikramiyeyi alamasa da 54 yaşındaki CEO bir yıllık maaşına denk olan 670.000 dolarlık bir ek kazanç elde etti. Şirketin kasalarında dolan 62.5 milyar doların yanında bu büyük bir miktar değil; eğer bütün projeler başarılı olsaydı Baller bunun iki katını kazanabilirdi.

Okuyucu Yorumları