Araştırmacılar, insan beyninin nasıl çalıştığını anlamak üzere bir dizi proje üzerinde çalışıyor ve edindikleri bilgileri günümüz teknolojisiyle harmanlayarak, geleceğin bilgisayarlarını yaratmak üzere bellek teknolojisine yoğunlaşıyor. Buna istinaden araştırmacıların geliştirdiği ve Memristor adını verdiği yeni bellek çipinin, geniş veri alanları hazırlayarak, yapay zeka sistemlerinin çalışmasında kullanılması amaçlanıyor.
New Mexico merkezli olan Memristor teknolojisi üzerinde çalışan Knowm isimli şirketin çalışmaları, insan beynindeki fonksiyonları, yapay zeka sistemlerine aktarma üzerine dayalı. Knowm'un CEO'su Alex Nugent, Memristor'lar vasıtasıyla kendi kendine öğrenebilen makineleri kullanarak, geleceğin bilgisayarlarını yaratma noktasında ellerini kuvvetlendirebileceklerini söylüyor. Memristor adı verilen çipler şu an tam kapasite çalışır durumda değil. Henüz prototip aşamasında olan proje, yapay zekanın gerekli olduğu sürücüsüz araçlar ve droid'ler gibi alanlarda kullanılabileceği gibi, CPU ve GPU teknolojilerinde de kendine yer bulacak. Bu konuda en büyük işbirlikçileri ise HP.
Gelen bilgilere göre, HP bu sistemleri kullanarak geliştireceği yeni tip bilgisayarının adını bile vermiş. The Machine olarak anılan "yeni nesil bilgisayar", elbette günümüz bilgisayarları gibi günlük işlemler için değil, tamamen yapay zeka çalışmaları noktasında kendine yer bulacak.
Yine de fazla sabırsız olmamak lazım; Knowm mimarisine dayalı çipleri görmemiz birkaç yılı bulabilir.