Ödeme Devi Mastercard Yeni Web3 Hizmetini Duyurdu

Mastercard, Polygon Blockchain ağını kullanan yeni web3 hizmetinin duyurusunu yaptı.

Ödeme Devi Mastercard Yeni Web3 Hizmetini Duyurdu

Dünyanın önde gelen ödeme şirketlerinden birisi olan Mastercard, Blockchain ekosistemindeki ayak izini genişletmeye devam ediyor. Mastercard tarafından yapılan açıklamada, Polygon Blockchain ağını kullanan yeni web3 hizmetinin duyurusu yapıldı.

Mastercard, Sanatçılar İçin Yeni Mastercard Artist Accelerator Programını Duyurdu
Mastercard Artist Accelerator programı, müzik sanatçılarına web3 alanında yeni kapılar açmayı hedefliyor. Program, sanatçıların NFT’ler çıkararak çevrimiçi bir varlık oluşturmak ve bir topluluk inşa etmek için markalarını nasıl genişletebileceklerini öğrenebilmelerini sağlıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Mastercard, “2023 yılının bahar aylarında başlaması planlanan Mastercard Artist Accelerator, müzisyenler, yapımcılar ve DJ’ler gibi gelişmekte olan alanlarda faaliyet gösteren kişilerin dijital ekonomide kendi müzik kariyerlerini oluşturmak için yeni araçlar ve beceriler sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Mastercard açıklamasında Mastercard Artist Accelerator, şirketin sahiplerine özel müzik eğitim içeriklerine, benzersiz kaynaklara, diğer fiziksel ve dijital deneyimlere erişim sağlayacağını belirttiği “The Mastercard Music Pass” isimli sınırlı sayıda NFT’yi de içerecek.

Bununla birlikte NFT’ler artık müzik dünyasının popüler öğelerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Son olarak Mart 2021’de şarkıcı ve söz yazarı Grimes, 6 milyon doların üzerinde gelir elde ettiği bir NFT koleksiyonunun satışını gerçekleştirmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.