Nvidia: Yeniyi bırak, eskiye bak!

Nvidia çok daha iyisini yaptı ama eskisinden vaz geçmek o kadar da kolay olmuyor...

Yeniyi bırak, eskiye bak!

Nvidia, Ion platformunun halefinin önümüzdeki sene piyasaya sürüleceğini doğruladı. Şimdiye kadar düşünülenin aksine yeni Ion yonga setini kullanacak cihazlar CES 2010 fuarıyla birlikte ortaya çıkmayacak.

Beklenildiği gibi yongalar hazır ve son kullanıcının temin edebileceği hale geldi. Problem, daha çok selef sürümden kaynaklanıyor. Zira ilk Ion platformu hala öyle iyi satıyor ki Acer, Asus ve MSI gibi üreticiler Ion 2 platformuna 2010'un ilk çeyreği içerisindeki herhangi bir zamanda geçeceğini bildiriyor. Platform CES 2010'da tanıtılacak fakat aynı anda piyasaya sürülmeyecek. Üreticiler fuarda Ion 2'nin potansiyelini vurgulayan aktif cihazlar tanıtacak.

Yeni platformun bazı teknik detayları ortaya çıktı. Ion 2'nin grafik yongasının selefinden en az iki kat daha fazla kaplama birimi (shader) sunacağı söyleniyor. Bazı kaynaklar göre kaplama birimi sayısı 40. Nvidia resmi olarak dedikodularla ilgili bir açıklama yapmadı. Bir diğer hoş detay: İlk Ion yonga seti Intel'in çıkacak olan Pinetrail işlemcileriyle beraber çalışmıyor; fakat Ion 2 çalışacak.

Okuyucu Yorumları