NVIDIA RTX 5090 PC dünyasında dengeleri önemli ölçüde değiştirebilir

GPU üreticisi NVIDIA, yeni ekran kartı RTX 5090'ı son derece güçlü bir ekran kartı olarak tasarlıyor. Ama bu kartın aynı zamanda çok ince olması da mümkün mü? Çünkü öyle olursa, PC dünyasında dengeler çok değişecek!

NVIDIA RTX 5090 nasıl olacak? Oyun dünyasında dengeler değişebilir

Eğer bugünlerde bir RTX 4090 ekran kartı satın almak isterseniz ilk kontrol etmeniz gereken yer, cüzdanınızdan önce, PC kasanızda 3 veya daha fazla boş slot olup olmadığı... Çünkü ekran kartları artan güçleriyle orantılı olarak giderek daha kalın hacimli olmaya başladılar.

Ancak NVIDIA artık bu makus kaderi değiştirmek için kolları sıvamış olabilir. Firmadan sızan bilgilere göre NVIDIA , yeni ekran kartı RTX 5090 için PC kasasında sadece 2 slotluk yer isteyecek. Buna karşılık olaraksa, daha önceki ekran kartlarına oranla çok daha fazla GPU gücü sunacak. NVIDIA'nın bu hamlesi, oyun dünyasında dengeleri değiştirebilir...

Ayrıca sızıntıya göre RTX 5090'ın çift fanlı bir kart olacağı da vurgulanıyor. Bu da 2 slotluk yer kaplayacağı söylentisini güçlendiriyor. Yine de akıllarda hala soru işaretleri var. RTX 5090'ın performansta büyük bir sıçrama yapması beklendiğinden bu kartın ne kadar güç kullanacağı merak ediliyor.

Elbette öte yandan çok güç demek, çok ısı demek. Çok ısı da, daha büyük soğutma ekipmanları demek. Eğer kart daha kompakt olacaksa soğutma problemi nasıl çözülecek, henüz bu soruya cevap verilmiş değil. Bu sorunun çözümü için NVIDIA ya daha az güçle daha verimli çalışan yeni bir GPU geliştirmiş olmalı, ya da soğutucu tasarımında daha efektif bir yol keşfetmiş olmalı. Bakalım NVIDIA nasıl bir yol izleyecek...