Nvidia, en popüler ekran kartı serisini sonlandırıyor

Ekran kartı üreticisi Nvidia, dünyadaki en popüler ekran kartı serisinin üretimini sonlandırma kararı aldı. Peki, şirketin planı ne?

Nvidia, en popüler ekran kartı serisini sonlandırıyor

150 milyona yakın oyuncu havuzu ile dünyanın en büyük oyun servisi konumunda olan Steam için geçtiğimiz günlerde aylık Yazılım ve Donanım Anketi'nin sonuçları yayınlandı. Temmuz 2024 anketine göre RTX 3060 Steam'deki en popüler grafik kartı konumunda. Ancak, Nvidia'nın bu GPU'nun üretiminin fişini çektiğine dair şirket içinden bilgiler sızıyor.

Çin'de yerel bir üreticinin yöneticisi, Nvidia'nın şirketi üretimin sona ereceği konusunda bilgilendirdiğini ve onları son siparişlerini vermeye çağırdığını iddia etti. Bu bilgi doğruysa, RTX 3060 ekran kartlarının üretimi, kart daha dört yaşına girmeden sona ermiş olacak.

RTX 3060 sahipleri ne yapacak?

Elbette, üretimin sona ermesi, kalan RTX 3060 ekran kartlarının mağaza raflarından aniden buharlaşacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca Nvidia, RTX 3000 serisinin geri kalanı gibi bu GPU'yu desteklemeyi bırakmayacak. Şirket sadece GPU'nun üretimini sonlandırıyor ancak sürücü güncellemeleri, yeni özellikler, yeni oyunlar için destek gibi hizmetleri yıllarca vermeye devam edecek.