NVidia, bulut GPU teknolojilerini duyurdu!

Nvidia, bulut hesaplamayı hızlandıran yeni GPU teknolojilerini duyurdu! İşte detaylar...

GPU buluta çıktı!

NVIDIA, 19 yıl önce kuruluşundan bugüne kadarki üçüncü sektörü şekillendiren buluşu olan, GPU'nın yüksek hesaplama olanaklarını kullanarak bulut hesaplamayı hızlandıran teknolojileri duyurarak GPU Teknoloji Konferansının (GTC) açılışını yaptı.

Beş yıldır üretimde olan NVIDIA'nın bulut teknolojileri, büyük ölçekli veri merkezlerinde kullanım için tasarlanan şirketin yeni Kepler GPU mimarisini temel almakta. Mimarinin sanallaştırma olanakları GPU'ların çok sayıda kullanıcı tarafından eşzamanlı olarak paylaşılmasına olanak vermektedir. Ultra hızlı akış sunan görüntüleme olanağı gecikmeleri ortadan kaldırarak uzak bir veri merkezini çok yakınınızda hissetmenizi sağlar. Ayrıca, üst düzey enerji verimliliği ve işlem yoğunluğu veri merkezi maliyetlerini düşürmektedir.

NVIDIA'nın bulut GPU teknolojilerini piyasaya çıkarması, 1999 yılında görsel hesaplamada devrim yaratan GPU'yu bulması ve 2006 yılında hesaplama performansında büyük ölçüde hızlandırma olanağı sağlayan paralel işlem teknolojisi olan CUDA teknolojisini geliştirmesini izledi.

Jen-Hsun Huang'ın açıklamaları

Jen-Hsun Huang'ın açıklamaları

NVIDIA başkanı ve CEO'su Jen-Hsun Huang, "x" dedi. "GPU artık vazgeçilmez olmuştur. Oyuncuların oyun deneyimlerinde merkezi bir rol oynamaktadır. Dijital sanatçıların hayal güçlerini ortaya koymalarında son derece önemlidir. Dokunmatik cihazların ipeksi ve güzel grafikler sunması için gereklidir. Bulut GPU, uzaktan çalışanlar ve PC veya konsoldan bağımsız olarak oynamayı sabırsızlıkla bekleyen oyuncular için muhteşem deneyimler sunacak."

Kepler bulut teknolojilerinin kurumsal uygulaması olan NVIDIA VGX platformu sanallaştırılmış masaüstü bilgisayarları hızlandırır. Kurumlar, bu platformu en zorlu uygulamaların dahi bir dizüstü bilgisayara veya mobil cihaza aktarılmasına olanak veren kusursuz uzaktan hesaplama için kullanacaklar.

Kepler bulut teknolojilerinin oyun uygulaması olan NVIDIA GeForce GRID bulut oyun hizmetlerini güçlendirmektedir. Oyunu bir hizmet gibi sunan sağlayıcılar, konsol oyunlarını aşma potansiyeli ile bu uygulamayı uzaktan büyülü oyun deneyimleri sunmak için kullanacaklar.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları