Nvdia, RTX ekran kartlarına "tek tuşla otomatik overclock" özelliği getirdi

Nvdia'nın uygulamasına getirdiği yeni bir güncelleme sayesinde, RTX serisi ekran kartlarına tek tıkla hız aşırtma yapılabiliyor. Üstelik GPU'nun zarar görmesi halinde garantiniz sona ermiyor.

Nvdia, RTX ekran kartlarına "tek tuşla otomatik overclock" özelliği getirdi

Nvdia, RTX ekran kartına sahip PC oyuncularını fazlasıyla sevindirecek yeni özelliğini duyurdu. Nvidia'nın kendi uygulamasına getirdiği son güncelleme, artık grafik kartınızın garantisini bozmadan otomatik hız aşırtmayı mümkün kılıyor.

Nvidia Uygulaması, GeForce RTX grafik kartlarına tek tıklamayla otomatik GPU ayarı yapma özelliği getiren yeni bir beta güncellemesi aldı. Bu otomatik ayarlama işlemini başlatmak için tek bir tıklama yeterli oluyor. Ardından GPU 10 ila 20 dakika süren bir testin ardından hız aşırtma, voltaj, güç ve benzeri ayarların en iyisi olduğunu düşündüğü ayarları hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan uyguluyor. Dahası, otomatik ayarlama özelliği GPU'nuzda belirli aralıklarla kontrol taramaları gerçekleştirerek kartınız için en uygun ayarları kullanmaya devam ettiğinizden emin olmak istiyor.

Ancak Nvdia, GPU'nuzda hız aşırtma yapmanın bilgisayarınızın dengesizleşmesine veya belirli oyunlarda görsel yapaylıklar oluşmasına neden olabileceğini belirtiyor. Eğer böyle bir durum yaşarsanız, elbette bu özelliği istediğiniz zaman kapatabiliyorsunuz. En güzel yanı ise zarar gelmesi halinde garantisini GPU'nuzun garantisi sona ermiyor.

AV1 desteği ve fazlası

Bu özelliğin yanı sıra uygulamaya AV1 codec desteği ve saniyede 120 kare hızında SDR artı HDR video kaydı özelliği geliyor. Yani, PC'nizde oynadığınız oyunu kaydederken büyük bir hız kazanıyorsunuz ve ortaya çıkan videolar daha yüksek kalitede ve daha akıcı oluyor. Ancak bu özellikten faydalanmak için RTX 4000 serisi GPU'lardan biri gerekli.