Nvdia, küçük form faktörü ile uyumlu grafik kartlarını seçmeyi kolaylaştırıyor

Nvdia, Computex 2024'te yaptığı duyuruyla, Küçük Form Faktörü ile uyumlu grafik kartlarını ve kasaları üretici ürün sayfaları ve küresel perakendecilerdeki listelerde etiketleyeceğini duyurdu. Peki bu ne anlama geliyor?

Nvdia'dan küçük kasada yüksek performans isteyenleri sevindirecek haber

Küçük Form Faktörlü (SFF) kasalar, yeni bir PC toplayan oyuncular arasında her geçen popülaritesini artırmaya devam ediyor. Ancak şöyle bir sorun var ki, bu kasaların içine sığabilecek ve iyi çalışabilecek grafik kartları bulmak kimi zaman zor olabiliyor. Neyse ki Nvdia, Computex 2024'te küçük kasalar içinde en iyi grafik kartlarıyla SFF PC kurmak isteyen oyunculara yardımcı olmak için harekete geçti.

Yayınladığı bir blog yazısında Nvidia, SFF oyun bilgisayarı kurmak isteyen oyunculara yardımcı olacak kılavuzlar konusunda tanınmış bazı SFF PC şirketiyle birlikte çalıştığını duyurdu. Şirketin açıklamasına göre, yakında üretici ürün sayfaları ve küresel perakendecilerdeki listelerde bu grafik kartları “SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards”, kasalar ise “Compatible with SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards” olarak etiketlenen metinlerle güncellenecek. Ayrıca birbirine uyan parçalar anında tanımlanarak, kullanıcıların güvenle satın almasına olanak tanıyacak.

Yeni etikete sahip grafik kartları için kılavuzlar, aşağıdaki boyutlara sahip Nvidia GeForce RTX 4070 veya daha yüksek ürünleri kapsıyor:

  • Güç kablosu bükülme yarıçapı dahil 151 mm maksimum yükseklik
  • 304 mm maksimum uzunluk
  • 50 mm veya 2,5 yuva maksimum derinlik

Hali hazırda Asus, Galax, Gigabyte, INNO3D, MSI, Palit, PNY ve Zotac gibi şirketler tarafından üretilen ve yeni “SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards” etiketine uyan 36 ekran kartı bulunuyor ve bu hafta Computex'te daha fazlası görücüye çıkacak.

Yeni etiketle Nvidia onayı alacak SFF kasalara ilişkin olarak blog yazısında; "Grafik kartı yönüne bağlı olarak, anakart veya yükseltici PCB'den yan veya üst kasa paneline kadar toplam 154,5 mm boşluk olması gerekli. Ek olarak, bir kasanın grafik kartı ve genişletici (varsa) dahil olmak üzere 312 mm uzunluğunda açıklığa sahip olması gerekiyor" deniliyor.

Bugün itibariyle Asus, Cooler Master, Corsair, Fractal Design, InWin, KOLINK, Lian Li, MSI, NCASE, NZXT, Phanteks, SilverStone, Sliger ve Thermaltake “SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards ile Uyumlu” onayına sahip PC kasaları satmaya başlamış durumda.