Bir Microsoft çalışanı, yeni Windows 11 özelliğini "yanlışlıkla" açıkladı

Bir Windows çalışanı, attığı tweet ile gizli bir Windows 11 yeniliğini "yanlışlıkla" açıkladı. Her ne kadar tweet'ini silse de, bu açıklama internette yayılmaktan kurtulamadı...

Microsoft çalışanı, gizli bilgiyi "yanlışlıkla" açıkladı

Bir Microsoft çalışanı yanlışlıkla Windows 11'in Not Defteri uygulamasının sekme özelliği kazanmak üzere olduğunu ilan etti. Microsoft'ta kıdemli bir ürün müdürü olan çalışan, Not Defteri'nin sekmeli bir sürümünün fotoğrafını yayınladı ve heyecanla “Windows 11'de Not Defteri'nde artık sekmeler var” şeklinde bir hoparlör emojisiyle duyurdu.

Tweet dakikalar içinde silindi, ancak Windows Central ve birkaç Windows meraklısı silinmeden önce bu hatayı fark etti. Not Defteri ekran görüntüsü, “Gizli Özellikleri tartışmayın veya ekran görüntüsü almayın” şeklinde bir Microsoft dahili uyarısı içeriyor. Bu uyarı, sekmeler özelliğinin Microsoft'ta halen erken dahili testlerde olduğunu, ancak Not Defteri sekmeleri özelliğinin 2023'ün başlarında Windows Insiders üyelerine sunulabileceğini gösteriyor.

Not Defteri, bu yılın başlarında Dosya Gezgini'ne sekmeler eklemesinden sonra sekmeli bir arayüze sahip ilk yerleşik Windows 11 uygulaması olacak. Microsoft, ilk olarak dört yıl önce Setler adlı bir özellikle tüm Windows 10 uygulamalarında sekmeleri test etmişti. Bu testler, Not Defteri ve Dosya Gezgini içindeki sekmeler için desteği içeriyordu, ancak Microsoft sonunda projeyi iptal etti ve Windows 10 ile son kullanıcılarına dağıtmadı.

Not Defteri'ne sekmelerin eklenmesi, yerleşik Windows uygulamalarında görünen sekmelere doğru geçişin sinyalini verebilir. Microsoft, Windows 10 için Setler özelliğini iptal etmiş olabilir, ancak bu yeni sızıntı, Windows uzman kullanıcılarının işletim sisteminin çeşitli bölümlerinde sekmeleri hayata geçirmek için üçüncü taraf araçlarını ve uygulamalarını kullanmalarını engellemedi.