Nokia World 2008'de neler oldu?

N97'nin de tanıtıldığı Nokia World 2008 etkinliğinde yaşanan her şey burada...

N97 ve diğerleri...

2-3 Aralık arası gerçekleşen Nokia World 2008 etkinliğinde Finlandiyalı cep telefonu üreticisi sadece firma bültenleri yayımlamakla kalmadı, yeni cep telefonları ve mobil hizmetler de duyurdu. Özellikle Nokia OVI internet platformu, Symbian S40 ve S60 kullanıcı arabirimleri beklenenler arasındaydı.

Elbette CHIP Online olarak size etkinliğin genel bir özetini sunacağız. İşte Nokia World 2008 etkinliğinde gerçekleşenler:

Nokia N97
Yeni amiral gemisi multimedya klasikleri olan N95/N96'nın Communicator E90 ile birleşmesinden meydana geliyor. 3,5 inç dokunmatik ekran, kaydırılabilir QWERTY klavye, GPS, ... Nokia N97'nin sunacağı daha çok şey var.
Nokia N97 resmen tanıtıldı
Nokia N97 demo

Nokia Build
Nokia Build ismindeki web uygulaması ile cep telefonları kişisel olarak süslenebiliyor: Aksesuarlar, süslemeler, arka plan resimleri, el yazmaları... Nokia gelecekte kullanıcılara cep telefonlarını istedikleri şekilde ifade etme imkânı ve özgürlüğü sunacak.

Navigasyon, Nokia Ovi ve Symbian

Navigasyon, Nokia Ovi ve Symbian
Symbian OS: Marka olarak varlığını sürdürmeye devam edecek ama bundan sonra Nokia'ya ait.

Sporcular için Nokia-Navigation
Arabada, bisiklette veya yaya olarak; Nokia, her türlü navigasyon kullanımına özel, navigasyon desteği olan cep telefonlarına has aksesuarlar sunacak.

Mail on Ovi & Maps on Ovi
Firma, Nokia World 2008 etkinliğinde Symbian cep telefonları için yeni uygulamalar tanıttı. Bunların arasında navigasyon hizmetlerinin Nokia Maps 3.0 ile genişletilebilmesi ve e-posta hizmeti Maps on Ovi vardı.

Nokia Symbian'ı satın aldı
Nokia şimdiye kadar Symbian işletim sisteminin geliştirilmesinde payı olan en büyük ortaktı ve artık İngiliz yazılım firmasını tamamen satın aldığını bildirdi.
Nokia: Symbian artık ondan sorulacak

Okuyucu Yorumları