Nokia'nın Belle açıklaması kafa karıştırıyor

Nokia Symbian ismini neden öldürdüğünü açıklamaya çalıştı ama bu açıklamadan kimse bir şey anlamadı!

Bir garip Symbian açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde resmi bir açıklama yaparak uzun zamandır kullanılan Symbian Belle işletim sisteminin adını Nokia Belle yapacağını duyuran Nokia, kullanıcıların kafasını karıştırdı. Yorumlarda en çok dile getirilen konu, Nokia'nın neden durduk yere Symbian ismini öldürdüğüydü.

Yeni bir blog girdisi yayınlayan firma, durumu açıklamaya çalıştı. fakat görünüşe göre kendilerinin bile kafası karışmış:

"Hala geliştiriciler gibi bazım kesimlerle iletişim kurarken Symbian Belle adını kullanıyoruz fakat en son Symbian güncellemesinden bahsederken Nokia Belle adını kullanma gibi bir esnekliğimiz var. Belle'i mümkün olduğunda herkese ulaştırmaya çalışıyoruz zira yeni güncelleme çok farklı bir deneyimi beraberinde getirecek."

Tabii ki bu açıklama durumu açıklığa kavuşturmuyor. Sadece bir ürün için farklı kesimlerle iletişim kurarken iki isim kullanılması biraz kafa karıştırıcı. Yine de Nokia'nın açıklaması bu şekilde.

Güncellemesinin gecikmesiyle ilgili de konuşan Nokia, yeni sürümünü bambaşka bir deneyim sunacağını ve bu yüzden Şubat 2012'ye sarktığını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları