Nokia en sonunda pes etti!

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, teknolojinin merkezinde var olmayı başaramadı...

Nokia pes etti!

Japonya'da istediği genişlemeyi yapamayan şirket, çok yüksek fiyatlı Vertu markası haricinde artık cep telefonu satışı yapmayacak.

Dünya genelinde pazar payı yüzde 40'a yaklaşan Nokia, Japonya'da ise yerel rakiplerle başa çıkmakta çok zorlandı. Nokianın Japonya'daki payı yüzde 1'in altında bulunuyor.

Nokia Başkan Yardımcısı Timo Ihamuotila, "Mevcut ekonomik koşullar altında artık Japonya'da ürün geliştirme yatırımı yapmama kararı aldık" dedi.

Üretim 1 hafta duracak
Nokia cephesinde yaşanan bir diğer hareketlilik ise, Macaristan'ın Komarom şehrindeki Nokia fabrikasının aralık ayı sonunda üretime bir hafta ara verecek olması. Küresel mali krizin en fazla etkilediği ülkelerin başında gelen Macaristan'da bazı büyük şirketler kapanmış, bazıları ise üretimlerine ara vermek zorunda kalmıştı.

Macaristan Nokia'nın iletişim müdürü Anna Szimai konu ile ilgili olarak Macaristan Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, beş bin kişinin çalıştığı fabrikada üretimin 24-31 Aralık tarihlerinde durdurulacağını, yeni yıldan itibaren üretimlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

Hürriyet

Okuyucu Yorumları