Nokia 5.1 Plus'ta yapay zekâ deneyimi

Nokia 5.1 Plus Android 9 Pie ile gelen yapay zekâ seçenekleri telefonu daha pratik ve hızlı kullanmaya imkan veriyor.

Nokia 5.1 Plus ve yapay zekâ

Yapay zêka cep telefonlarını çok daha pratik ve kişiye özel kullanmamızı sağlıyor. Nokia 5.1 Plus Android 9 Pie ile gelen yapay zekâ seçeneklerini kullanıcıların parmaklarının ucuna getiriyor. Günümüzde cep telefonlarında yükselen trendin yapay zekâ olduğu malum. Android 9 Pie mimarisindeki yapay zekâ özellikleri sayesinde kullanıcının cep telefonunu kullanım tarzına uyum sağlıyor, inceleyip doğru anda doğru seçenekleri öneriyor. Nokia 5.1 Plus Android 9 Pie ile gelen yapay zekâ deneyimini kullanıcılara en pratik şekilde iletmeyi, böylece kullanıcı telefonu kullandıkça daha pratik, daha hızlı bir arabirimle karşılaşmalarını sağlıyor.

Akıllı güç yönetimi

Akıllı güç yönetimi

Adaptive Battery kullanıcının en sık kullandığı uygulamaları takip ediyor ve onları diğer uygulamalara göre daha fazla öncelik vererek çalıştırıyor. Bu tarz bir güç yönetimi, pil ömrünü uzatmak için kullanılıyor. Kullanıcının en ideal ekran parlaklığını da zamanla öğrenen telefon Adaptive Brightness seçeneği sayesinde parlaklığı ona en uygun seviyede ayarlayıp gereksiz güç tüketiminin önüne geçiyor.

Uygulama aksiyonları

Uygulama aksiyonları

Android One ve Google Pixel'e özel olarak tasarlanan ve Nokia 5.1 Plus'ta da kullanıcıların hizmetine sunulan App Actions kullanıcının bir sonraki hamlesini tahmin ediyor ve bu işlemi gerçekleştirmek için kısayollar öneriyor.

Slices – Parçalar

Daha fazla bilgiye daha hızlı ulaşmak tüm cep telefonu kullanıcılarının hayali. İster bir konuyu araştırırken, ister yiyecek ısmarlarken Android Pie ile gelen Slices seçeneği uygulamaların en çok kullanılan ve yapılmakta olan işleme en uygun bölümünü ekranda görüntülüyor.

Daha fazla bilgi için Nokia 5.1 Plus'ın ayrıntılı incelemesini buradan okuyabilirsiniz.