Nike'ın yeni ayakkabıları ve sundukları, gelecekten fırlamış gibi görünüyor

Nike'ın gelecekten fırlamış gibi görünen en yeni fütüristik spor ayakkabıları, siz onları giyerken ayaklarınıza masaj yapacak.

Nike'ın yeni ayakkabıları ve sundukları, gelecekten fırlamış gibi görünüyor

1980’lerde Mart McFly geleceğe (2015) geri döndüğünde, kendini bağlayan bir çift Nike spor ayakkabısını giyiyordu. Artık yıl 2024 ve Nike’ın en yeni ayakkabıları, kendilerini bağlamak yerine çok daha etkileyici bir şey yapıyor. Marka, en iyi masaj aletlerinden bazılarının yaratıcısı olan Hyperice ile işbirliği yaparak sporcuların ayaklarına ısı ve dinamik hava sıkıştırması yardımıyla masaj yapan bir çift yüksek bilekli ayakkabı üretti.

Ayakkabı, iç tabandaki bataryalarla çalışan, ısıtma elemanlarına bağlı bir dizi çift havalı Normatec kese (hava dolu cepler) içeriyor. Bunların, kullanıcının performansını ve iyileşmesini arttırmak amacıyla “ısıyı ayak ve ayak bileğindeki kaslara ve dokulara yönlendirmek” için tasarlandığı belirtiliyor ve ayakkabının topuğundaki dört küçük düğme kullanılarak kontrol ediliyorlar.

Hyperice, test katılımcısı sporcuların, bunları giydikten sonra ayaklarının ve ayak bileklerinin “daha özgür ve daha hafif” hissettiğini ve “sanki normal rutinlerine başlamadan önce ısınmalarını zaten tamamlamışlar gibi” hissettiklerini bildirdiklerini söylüyor.

Uzun mesafe koşucusu Eliud Kipchoge, futbolcu Ada Hegerberg, basketbolcu Lebron James ve golfçü Tom Kim’in de aralarında bulunduğu sporcular bu etkileyici ekipmanın testine katılan isimlerden sadece birkaçı...

Ne yazık ki bu ayakkabılar henüz ticari olarak mevcut değil. Nike ve Hyperice, sporculardan daha fazla geri bildirim aldıktan sonra ayakkabıları daha ileri bir tarihte piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca markalar, sporcuların vücut ısısını ayarlamasına olanak tanıyan termoelektrik soğutucular içeren bir yelek üzerinde de iş birliği yapıyor.

Hyperice’in kurucusu ve başkanı Anthony Katz, “Hyperice’in kuruluşundan bu yana, ürünlerimize gösterdiğimiz özen ve yenilikçilikten sporcuyla nasıl bağlantı kurduğumuza kadar Nike’tan pek çok ilham aldık” diyor ve ekliyor: “Bu işbirliği, sporcuların performanslarını ve iyileşmelerini artırmak amacıyla yenilikçi ayakkabı ve giysiler sunmak için iki markamız arasında yıllar süren çalışmanın sonucudur. Ve bu sadece başlangıç.