Nike'ın RTFKT'si Yeni Bir Ethereum Ad Hizmeti (ENS) Aldı

Nike’ın web3 kolu olan RTFKT, metaverse ve NFT odaklı birçok çalışma yürütürken bu sefer de yeni Ethereum Ad Hizmeti (ENS) alan adı aldı.

Nike'ın RTFKT'si Yeni Bir Ethereum Ad Hizmeti (ENS) Aldı

Küresel olarak birçok şirket son dönemde NFT ve Metaverse odaklı çalışmalarını hızlandırdı. Bu şirketlerden birisi olan Nike da RTFKT'yi bünyesine katarak çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Son olarak şirketin Web3 kolu olan RTFKT, dotswoosh.eth alan adını 19.72 ETH'ye (yaklaşık 35.000 dolar) satın alınmasının ardından artık 10. Ethereum Ad Hizmeti (ENS) alanına sahip oldu.

Nike'ın dotswoosh satın almasının kesin nedeni şu anda belirsizliğini koruyor. Ancak bazı Twitter kullanıcılarına göre Nike, gelecekte ENS alt alanlarını yayınlamak için alan adını kullanmayı planlıyor olabilir.

Şirket dotswoosh.eth alan adına ek olarak, artifacts.eth, rtfkt.eth, skinvial.eth, drmos.eth, mintvial.eth, dreamos.eth, spacedrip.eth, dripcoin.eth ve m2tekno.eth.alan adlarına da sahip durumda.

Diğer taraftan dotswoosh.eth için planları bilinmese de Nike'ın çok çeşitli bağlı isim ve logoları satın alma ve ticari marka haline getirme konusunda yoğun bir geçmişi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Nike swoosh ve “Jumpman” logolarının yanı sıra çok çeşitli metaverse uygulamaları için Nike, Nikeland ve “Just Do It” için ticari markalar başvurusunda bulunmuştu.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.