NFT Pazar Yeri Premint Hacklendi, 300'ün Üzerinde NFT Çalındı

Popüler NFT pazar yerlerinden biri olan Premint saldırıya uğradı ve kullanıcılara bir phising saldırısı düzenlendi.

NFT Pazar Yeri Premint Hacklendi, 300'ün Üzerinde NFT Çalındı

NFT sektörü her ne kadar 2021'in sonu ve 2022'nin başı kadar ivmeli bir şekilde olmasa da büyümeyi hızla sürdürüyor. Bu noktada birçok NFT sahibi bu varlıklarını bir yatırım aracı olarak görüyor ve fırsatları kaçırmak istemiyorlar. Ancak artan popülarite ve yatırımlar beraberinde dolandırıcılar ve hackerlar gibi kötü aktörleri de beraberinde getiriyorlar. Sık sık bu alanda yaşanan hack saldırıları kullanıcıların mağdur olması ile sonuçlanabiliyor. Son olarak popüler NFT pazar yerlerinden biri olan Premint saldırıya uğradı ve kullanıcılara bir phising saldırısı düzenlendi. Her ne kadar bazı kullanıcılar bunun saldırı olduğunu anlayıp Twitte ve Discord'a koşsa da bazı şanssız kullanıcılar bu yemi yedi ve NFT varlıklarını dolandırıcılara kaptırdı.

Çalınan NFT’ler arasında Bored Ape Yacht Club, Otherside, Moonbirds Oddities ve Goblintown gibi popüler koleksiyonlar da vardı. Saldırganlar çaldıkları NFT’leri güvence altına aldıktan sonra, hemen OpenSea gibi pazar yerlerinde çevirmeye başladı. Çalınan bir Bored Ape, 89 ETH veya 132.000 dolar civarında bir fiyata hızla satıldı.

Çalınan 320 NFT’den elde edilen 275 ETH (yaklaşık olarak 7.336.835 TL’ye) satıldı. Bununla birlikte çalınan ETH’ler Ethereum mikseri Tornado Cash’e gönderilerek takibi zorlaştırıldı.

Görsel kaynağı: https://nftgenerator.io/