Nexus S'i tüm ceplerden farklı yapan ne?

Samsung ve Google'ın ortak bombası Nexus S'i diğerlerinden ayıran özellik ile tanışın: İşte NFC...

Nedir bu NFC dedikleri?

Google ve Samsung'un beraber duyurduğu Android'lerin yeni gözdesi Nexus S'in kablosuz özellikleri, önceki NFC (yakın alan iletişimi) ceplere göre daha üstün olacak.

Nexus S hafif eğimli bir ekrana sahip, bununla kullanıcının eline ve yüzüne daha iyi uyum sağlanması hedeflenmiş. Bunun iyi veya kötü olduğunu telefonu görmeden söylemek zor. Cihaz 1GHz Hummingbird işlemciye ve hızlı grafik özelliklerine sahip fakat bizce en dikkat çekici yenilik Near Field Communications'ın (NFC - yakın alan iletişimi) eklenmiş olması. NFC; birkaç Nokia ve Samsung telefonunda bulunuyordu ancak bu teknik denemeler ve tanıtımlar içindi. Geliştiricilerin teknoloji ile ilgilenmesini sağlayacak açık bir API da sunulmuyordu.

NFC ne zaman kullanılabilir olacak?

NFC ne zaman kullanılabilir olacak?

NFC, posterlerdeki radyo etiketlerini okumakta, ve bazı ödeme sistemlerinde kullanılan bir yakın mesafeli iletişim teknolojisi.

Ödeme sistemleri, aygıt üzerinde güvenli bir 'odaya' ihtiyaç duyuyor. Bu odanın anahtarların kimin elinde bulundurması gerektiği uzun süredir tartışılıyordu. Şimdi ise Google anahtarları eline almış gibi görünüyor. Nexus S'deki NXP P544 NFC çipi Single Wire Protokolünü destekliyor. Bunun anlamı ise operatörün SIM çipinde güvenli odayı saklayabilmesi.

NFC'nin tüm yeteneklerini kullanan eğlenceli uygulamaları yılbaşından önce görmemiz mümkün olabilir.

Okuyucu Yorumları