Oyun işi büyümeye devam ediyor: Netflix’ten bir satın alma daha

Netflix'in oyunlarla ilgili planları büyümeye devam ediyor. Akış devi, bir oyun stüdyosu daha satın alarak bu konuda ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Netflix’ten bir satın alma daha

Netflix, Cozy Grove ve Alphabear gibi oyunlarla tanınan Spry Fox'u satın alarak oyunlara bir yatırım daha yapıyor. Bu satın alma ile beraber Spry Fox Netflix’in altıncı oyun stüdyosu olacak.

Spry Fox için satın alma, şimdilik herhangi bir değişiklik anlamına gelmeyecek. Stüdyodaki mevcut oyunlar, mevcut platformlarındaki mevcut biçimleriyle indirilmeye devam edecek. Kurucu ortak ve CEO David Edery Spry Fox'un blogundaki firmanın Cozy Grove 2 ve daha büyük, şiddet içermeyen bir MMO üzerinde çalıştığını açıkladı. Edery, "Bu satın alma sayesinde, oyunlarımızın nasıl kâr sağladığı konusunda strese girmeyi bırakıp bunun yerine yalnızca onları oyuncularımız için mümkün olduğunca eğlenceli ve tatmin edici hale getirmeye odaklanabileceğiz” dedi.

Netflix, yaklaşık bir yıl önce, abonelerin Android ve iOS oyunlarını ek ücret ödemeden oynamasına izin veren mobil oyun mağazasını resmen açmıştı. Şu anda bu platformda 35 oyun var ve 55 oyun daha geliştirilme aşamasında. Veriler, çoğu abonenin henüz oyunları denemediğini gösterirken, Netflix'in daha fazla oyuna olan bağlılığı, Spry Fox gibi stüdyoları satın alması ve bulut oyunlarına duyulan yoğun ilgi, şirketin oyun oynamayı ciddiye almakta olduğunu gösteriyor.