Netflix'in yeni uygulaması, kaldırılan özelliklerle herkesi kızdırdı

Netflix, Windows uygulamasını değiştiriyor. Ancak yaşanacak değişimden herkes memnun olmayabilir. Peki yeni uygulama hangi değişiklikleri getiriyor; daha doğrusu hangi özellikleri devre dışı bırakıyor?

Netflix'in yeni uygulaması, kaldırılan özelliklerle herkesi kızdırdı

Windows kullanıcıları için Netflix, uygulamasının yenilenmiş bir sürümünü yayına alıyor. Ancak ne var ki, tüm Netflix kullanıcıları bu değişimden hoşlanmayabilir.

Yeniden düzenlenmiş Netflix uygulaması artık Microsoft Store üzerinden indirilebiliyor. Fakat bu yeni uygulama aslında bir tür "gerileme" olarak kabul edilebilir. Çünkü Netflix'in çok sevilen bazı özellikleri artık devre dışı kalıyor. Yeni uygulama aslında bağımsız bir uygulama olmak yerine, Edge tarayıcısı üzerinden Netflix.com web sitesini çağıran bir tür ara yüz sağlıyor.

Yani, temel olarak web sitesini bir uygulama gibi görünen Edge penceresi içinde çalıştırıyorsunuz.

Yeni uygulamayla gelen ikinci büyük darbe ise Netflix'in artık içerik indirme seçeneği sunmaması. Bu özellik, favori programlarınızı daha sonra çevrimdışıyken izlemenize olanak tanıyordu, ancak artık böyle bir özellik yok.

Peki Netflix neden böyle bir değişim yaptı?

Netflix'in, ayrı bir uygulama nedeniyle bazı kullanıcıların cihazlarında uyumsuzluk yaşanması gibi problemleri aşmak için servisini her bilgisayarda ve cihazda çalışacak bir tarayıcı formatına getirmeye çalıştığı anlaşılıyor. Şirket böylece her işletim sistemi için ayrı ayrı uygulamalarla uğraşmak yerine, her cihazda çalışacak bir tarayıcı uygulamasını tercih etmiş olabilir.