Netflix artık çok sayıda film üretmek yerine kaliteli film üretmek istiyor...

Netflix, film stratejisini değiştiriyor. Akış devi artık, daha az sayıda ama daha yüksek kalitede filmler üretmeye yönelecek.

Netflix'in yeni planı: Daha az "berbat" film yapmak

Genel anlamda bakıldığında, Netflix’in pek çok filminin çok iyi yapımlar olmadıkları rahatlıkla söylenebilir. Elbette yayın akışı hizmeti yıllar içerisinde pek çok önemli ve harika filme imza atmış olsa da, bu filmler genelden ziyade istisnalar olarak öne çıkıyor. Çoğu zaman, yayın devinin ürettiği filmler düşük bütçeli, kötü yazılmış, gün içerisinde arka plan gürültüsü olarak işlev gören, gerçekten izlemek istediğiniz sürükleyici sinematik deneyimlerden uzak olan yapımlardan oluşuyor.

Ancak Bloomberg’in yeni bir haberine göre, yayın platformu filmlere yaklaşımını yakında tamamen değiştirerek çok sayıda düşük bütçeli film yerine az sayıda ama daha iyi olan filmleri tercih etmeye başlayacak. Bildirilene göre, Netflix’in film bölümünün yöneticisi Dan Lin, platformun içerik fabrikası modelini terk etmeye çalışıyor ve şu anda yılda yaklaşık 50 film üreten yayıncının yıllık çıktısını yılda 25 ila 30 filme düşürmeyi planlıyor. Yayın hizmeti hala her çeyrekte bir “temel taşı” (yani yüksek bütçeli) bir film yayınlamayı planlıyor, ancak genel olarak şirkette “maliyetlerin kontrol altına alınması” amaçlanıyor.

Bloomberg, Lin’in bu vizyonu gerçekleştirmek için “Netflix’in film bölümünü yeniden yapılandırdığını”, bazı personel pozisyonlarını azaltırken diğerlerine yeniden odaklandığını bildiriyor. Yeni sistemde, bireysel yöneticiler artık belirli türlerden sorumlu olacak ve bu da belirli içerik türlerine daha fazla odaklanılmasını sağlayacak.

Bildirilene göre Lin’in yeni sisteminde aksiyon ve bilimkurgu türlerinin başına Ori Marmur, inanç temelli projelerin yanı sıra tatil ve genç yetişkin türlerinin yönetimine ise Niija Kuykendall geçecek. Drama ve gerilim filmlerinin yönetimini Kira Goldberg üstlenirken, diğer yöneticilerin arasında Doug Belgrad ve Hannah Minghella gibi bazı deneyimli isimler yer alacak.

Netflix’in film bölümünün geçtiğimiz 6 yıldır nitelikten ziyade niceliğe odaklandığı ve mümkün olduğunca fazla film üretmeye çalıştığı düşünülürse, bunun kesinlikle önemli bir değişiklik olduğu rahatlıkla söylenebilir.